Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc 2017, IGP Côtes de Gascogne, Frankrijk

Domaine du Tariquet Sauvignon
De volgende Charmer van Domaine du Tariquet: Sauvignon Blanc.

The Charmers staat voor een nieuwe serie van 4 wijnen van het welbekende Domaine du Tariquet uit de Côtes de Gascogne. Dit is een wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk, ook wel Sud-Ouest genoemd. Het is een gebied waar vooral witte wijn wordt geproduceerd. De regio staat ook bekend om de productie van Armagnac.

De flessen uit deze serie zijn uitgerust met een nieuw en stijlvol etiket wat helemaal past in deze tijd. Deze Sauvignon Blanc heeft 11,5 procent alcohol.
De wijnen van Domaine du Tariquet zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Voor de prijs van € 8,50 wisselt een fles uit de Charmers serie van eigenaar.

Draaien maar en inschenken…

Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc 2017

Helder en lichtgeel tot lichtgroen. Duidelijk lichter van kleur dan de eerder geproefde Chardonnay.
De neus is fris en kruidig. Iets grassig. Brooddeeg, citrusfruit en ook wat andere zoete, rijpe fruitgeuren zoals ananas. Ik ruik ook wat florale tonen. Best een aantrekkelijke neus.
In de mond rond en sprankelend fris. Ook hier het citrusfruit (limoen) en een aangenaam grapefruit bittertje. Een fijne kruidigheid in de smaak. Licht van body, maar zeker niet dun. Sappig met spannende zuren.

Domaine du Tariquet weet weer een knappe wijn neer te zetten. Een soepele, zuivere Sauvignon Blanc van prima kwaliteit. Dit is gewoon een fijne lente/zomerse wijn. Lekker gekoeld drinken en genieten maar!

Score: 13,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.