Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc 2016, IGP Côtes de Gascogne, Frankrijk

Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc
De familie Grassa van Domaine du Tariquet heeft een reputatie opgebouwd met frisse witte wijnen.

Het wijngebied Côtes de Gascogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Gers. Het gebied is bekend om de productie van Armagnac (een wijndistillaat) én om zijn frisse witte wijnen, die o.a. bij Domaine du Tariquet worden geproduceerd.

Het domein is een bekende van ons: verschillende wijnen hebben reeds onze proeftafel gepasseerd. We kunnen dan ook rustig vaststellen dat we hier te maken hebben met een producent die constant een goede kwaliteitswijn in de fles weet te krijgen.

De druivensoort Sauvignon Blanc leent zich natuurlijk uitstekend om dit soort wijnen te maken.
Deze cépage-wijn uit het oogstjaar 2016 heeft een “rustig” alcoholpercentage van 12 procent. De fles is voorzien van een makkelijke schroefdop.

Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc 2016 is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels en heeft een adviesprijs van € 7,75.
Daarnaast heeft de KLM de wijnen van Domaine du Tariquet al verscheidene keren opgenomen in haar on-board assortiment. Dus als u met KLM de lucht in gaat…

Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc 2016

Een heldere en licht strogele kleur.
De neus is open en zuiver. Veel citrusfruit, gele appels (goudreinetten) en kruisbes. Fris, wat mineraliteit, sprankelend.
Licht tintelend in de eerste aanzet. Veel rijp fruit, peercompote en ananas. Een wit pepertje. Rond in de mond met relatief milde zuren die goed geïntegreerd zijn. Een klein restzoetje. Mooi fris smaakpalet, dat een zeer plezierige indruk achterlaat.

Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc 2016 is een fijne, wat milde Sauvignon Blanc. Breed inzetbaar als aperitief, met witvis, pasta of frisse salades.

Score: 14 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.