Domaine du Tariquet Sauvignon 2016, IGP Cotes de Gascogne, Frankrijk

We nemen een voorschot op de lente met deze frisse wijn uit Côtes de Gascogne.

Côtes de Gascogne is een wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen in het departement Gers. Het gebied is bekend om de productie van Armagnac (een wijndistillaat) en om de frisse witte wijnen.

Domaine du Tariquet is een bekende naam in dit gebied. De “range” wijnen van het door de familie Grassa beheerde Domaine bestaat hoofdzakelijk uit witte wijnen en een rosé. Veel gebruikte druivensoorten zijn: Chardonnay, Sauvignon, Ugni Blanc, Gros Manseng, Colombard en Chenin.

De geproefde wijn bestaat voor 100 procent uit de Sauvignon. Hij heeft een alcoholpercentage van 12 procent en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Importeur LFE zorgt ervoor dat de wijnen van Domaine du Tariquet zijn te vinden in de betere wijnwinkels. De op de proeftafel staande Sauvignon kost u € 7,95.

Domaine du Tariquet Sauvignon 2016

Domaine du Tariquet Sauvignon 2016 heeft een lichte, bleekgele kleur met een groene tint.
In de neus is Domaine Tariquet Sauvignon 2016 wat grassig, in combinatie met fruit van ananas en limoen. Hinten van kalk en mineralen zijn ook volop aanwezig.
In de mond proef ik fris en sappig rijp fruit van kruisbes, gele appel, peer en ananas. Domaine du Tariquet Sauvignon 2016 is rond, breed en redelijk vol van body. Goed in balans. Ook in de smaak is de mineraliteit aanwezig.

Domaine de Tariquet Sauvignon 2016 is een zuivere en eerlijke kwaliteitswijn, zoals we die gewend zijn van dit Domaine. Voor een Sauvignon is de wijn rustig in zijn zuren. Een aanrader!

Waardering: Domaine du Tariquet Sauvignon 2016 scoort 14,2 punten.
Bewaarpotentieel: Drinken nu tot 2019.