Domaine du Tariquet Marselan Rosé 2017, IGP Côtes de Gascogne, Frankrijk

Domaine du Tariquet Marselan
De lente is in zicht, dus we proeven rosé. Ditmaal uit de Gascogne van Domaine du Tariquet.

Een rosé die voor 100 procent gemaakt is uit de relatief onbekende druif Marselan.
De Marselan is een druif die het resultaat is van een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en Grenache. De druif is voor het eerst gekweekt in 1961 door Paul Truel. De druif komt veel voor in de Languedoc en het zuidelijk deel van het Rhône gebied. Ook in Spanje, de noordelijke kust van Californië en (in geringe hoeveelheden) in de Zuid-Amerikaanse landen Argentinië en Brazilië en zelfs in China vind je deze druif. Meer over de Marselan kun je HIER lezen.

De Marselan is in 1999 geïntroduceerd in de Gascogne bij Domaine du Tariquet, één van de bekendste producenten in het gebied.

Deze rosé van Domaine du Tariquet is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak en heeft een consumenten adviesprijs van € 8,75.

We draaien de schroefdop open, denken aan de lente en schenken het glas in…

Domaine du Tariquet Marselan Rosé 2017

Een heldere, diepe zalm-rosé kleur. Fraai om te zien.
De neus laat zich niet echt openen. Wat zacht lichtrood fruit van frambozen. Iets gronderig en een lichte mineraliteit. Het komt wat gesloten over.
In de mond proef je gelijk flinke zuren die doen denken aan rode grapefruit. Wat kruidig en droog op de tong. Een vrij strak smaakpalet waarbij de zuren op de voorgrond treden. De Marselan is ook wat mager op de mid-palate.

Een rosé van Domaine du Tariquet die niet echt weet te overtuigen, en dat mag opvallend worden genoemd. Normaal gesproken zijn de wijnen van dit Domaine zeer de moeite waard, maar deze rosé mist volheid en rijpheid. Niet de kwaliteit die we gewend zijn, helaas…

Score: 10,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.