Domaine du Tariquet Côté 2013, IGP Côtes de Gascogne, Frankrijk

Tariquet Côté 2013

Côtes de Gascogne, wijnregio in het zuidwesten van Frankrijk, produceert voor een belangrijk deel frisse, knisperende witte wijnen.

Domaine du Tariquet is eigendom van de familie Grassa. Toen zoon Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als Chardonnay en Sauvignon Blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Gelukkig was dat niet het geval…
De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn een groot succes geworden. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken. Tariquet is dan ook een belangrijke producent in de Gascogne. In deze fles zit een blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc. In welke verhoudingen, dat kan ik niet achterhalen.

Groupe LFE is importeur en distributeur van Domaine du Tariquet. Deze Côté is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaken met een adviesprijs van € 10,49.
Degustation!

Domaine du Tariquet Côté 2013

Een heldere en bleekgele kleur (2,4).
Veel fris en stuivend citrusfruit in de neus. Ananas. perzik en limoen. Een vleugje buxus en iets grassig. Goed bouquet (3,7).
Op de tong een klein bittertje en licht tintelend. Sappig citrusfruit: citroen, limoen en groene appeltjes. Stevige zuren die de wijn iets streng maken (5,7).
Geen soepele wijn maar één waar je doorheen moet bijten. Een robuuste wijn die er staat. Voor de liefhebber van flinke, knisperende zuren is dit een aanrader (2,0).

Totaal 13,8 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!