Domaine du Tariquet Classic 2016, IGP Côtes de Gascogne, Frankrijk

Cotes de Gascogne

Een bekende voor ons: Domaine du Tariquet. De laatste jaargang staat op de proeftafel.

Sinds 1912 is Domaine du Tariquet een bedrijf van de familie Grassa. Zij hebben in de afgelopen decennia een grote naam opgebouwd in het maken van fijne, zuivere witte wijnen.

Deze witte wijn uit Côtes de Gascogne (Zuid-West Frankrijk) bestaat uit maar liefs vier druivensoorten, namelijk Ugni blanc 45 procent, Colombard 35 procent, Sauvignon 10 procent en Gros Manseng 10 procent. Een mild alcoholpercentage van 10,5 procent zorgt ervoor dat u (met een korte draai aan de schroefdop) best nóg een glaasje kunt nemen.

LFE is importeur van de wijnen van Domaine du Tariquet.
Verkrijgbaar bij de betere wijnwinkel voor het vriendelijke prijsje van € 5,95.

Domaine du Tariquet Classic 2016

Domaine du Tariquet Classic 2016 heeft een heldere en bleekgele kleur.
Een frisse, zuivere neus. Wat buxus, mineralen. gele appel en iets honing. De neus van Domaine du Tariquet Classic 2016 is vriendelijke en open.
In de mond een samenspel van droge en fruitige componenten. Limoen, kruisbes, citroen en appels. Ook in de smaak van Domaine du Tariquet Classic 2016 komen de mineralen naar voren. Verder fijne zuren die prominent maar niet storend aanwezig zijn en voor een lekker “crispy” mondgevoel zorgen.

Domaine du Tariquet Classic 2016 is een fijne, frisse zomerwijn. Zuiver in de neus en in de smaak. Dit Domaine stelt wederom niet teleur: de jaargangen hiervoor scoorden ook allemaal goed. Een constante kwaliteit dus. Voor deze prijs een goede koop!
De wijn haalt een score van 13,6 punten.
Drinken nu tot 2019.