Domaine du Tariquet Chenin Chardonnay 2015, IGP Cotes de Gascogne, Frankrijk

Domaine du Tariquet Chenin Chardonnay 2015, IGP Cotes de Gascogne, Frankrijk

Domaine du Tariquet Chenin Chardonnay 2015 is een blend die je niet vaak ziet en wel spannend kan zijn.

De Chenin Blancdruif is een druivenras die men nog vaak associeert met het Loiregebied in Frankrijk. Deze druif heeft toch aardig wat zuren in zich en daarom is het wel interessant dat dit gecombineerd wordt met de Chardonnaydruif. Dit druivenras heeft toch wat mindere zuren en dat compenseert weer de Chenin Blanc.

Van Domaine du Tariquet hebben al diverse wijnen mogen proeven; kijk maar eens op onze website.

Chardonnay houdt Chenin Blanc in bedwang

Eén van de ambitieuze wijnimporteurs van Nederland, LFE, heeft deze wijn geleverd en de wijnen van Domaine du Tariquet zijn verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels.

Als je een flesje wijn van dit Domaine zou willen bemachtigen dan zal je er ook wat voor moeten betalen. De prijs ligt rond de € 7,70.

Het alcoholpercentage is dit keer uitgekomen op 11,5% en dat is tegenwoordig best matig.

domaine-du-tariquet-chenin-chardonnay-2015-bDomaine du Tariquet Chenin Chardonnay 2015

De kleur is lichtgeel/lichtgeel/witgoud over de tong. Mooi fonkelend, zuiver en helder. Hele kleine belletjes in het glas. (2,7)
Een frisse fruitige neus. Groen appelfruit en best wat zuren. Licht citroenig en op de achtergrond ook iets perzik. De neus komt matig los. (3,2)
Op de tong een wijn die vrij hoog in zijn zuren zit en daar moet je wel van houden. Groene appel en wat perzikfruit dat de zuren toch ook wel weer wat temperen. Mooi rond, soepel en smakelijk. Wat grassig. Redelijk op de mid-palate en een goede frisse afdronk. (5,5)
De Chenin-Blanc zie je vaak terug in het Loiregebied. De Chenin-Blanc geeft altijd vrij hoge zuren en die worden wat getemperd door de fruittonen van de Chardonnay. Goed idee en goede blend. Gewoon een leuke wijn! (2,1)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 13,5 punten {78PP} *½*

Een leuke blend is deze Domaine du Tariquet Chenin Chardonnay 2015 en de zuren van de Chenin Blanc worden in de hand gehouden door de Chardonnay.