Domaine du Tariquet Chardonnay 2017, IGP Côtes de Gascogne, Frankrijk

Domaine du Tariquet Chardonnay
Het bekende Domaine du Tariquet komt met een nieuwe serie wijnen: The Charmers.

The Charmers bestaat uit een serie van 4 wijnen. Iedere wijn is gemaakt uit één druivenras (behalve de Chenin Blanc want daar zit ook Chardonnay in). Het zijn druivenrassen waarmee Domaine du Tariquet in de jaren ’80 debuteerde en druivenrassen die later in de jaren ’90 werden aangeplant. Het zijn de rassen Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en de Marselan.
De flessen in deze serie zijn voorzien van een eigentijds en goed uitziend etiket.

We gaan alle vier “Charmers” voor u proeven en we trappen af met een wijn gemaakt uit de Chardonnay.
De Chardonnay is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak en de consumenten adviesprijs is € 8.50.

De wijn uit het “verse” oogstjaar 2017 heeft 12 procent alcohol en een simpele draai aan de schroefdop volstaat om het glas te vullen…

Domaine du Tariquet Chardonnay 2017

Helder en licht strogeel met hele fijne belletjes in het glas. Iets nagisting?
De neus is open en fris. Een mix van veel citrusfruit met tropisch fruit. Ananas en wat muskaat. Het bouquet is wel wat vluchtig.
Een wat filmend mondgevoel en heel licht tintelend. Rijp zoet fruit van meloen en mango. Een fijn bittertje op de achtergrond. Rond, sappig en vol van smaak. Deze jonge Chardonnay blijft ook goed hangen in de afdronk.

Domaine du Tariquet weet een constante kwaliteit te bieden met deze plezierige, frivole wijn. Goed gemaakt. Licht koelen en lekker jong drinken. Laat de lente maar komen!

Score: 13,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2019.