Domaine du Séminaire “Les Saffres” 2015, AC Cotes du Rhone, Frankrijk

Domaine du Séminaire “Les Saffres” 2015

Veel wijnliefhebbers houden van Rhonewijnen.

Dat is ook niet zo vreemd. Rhonewijnen heb je in rood, in wit, in rosé en vele verschillende druivenrassen zijn daar aangeplant. Voor ieder wat wils dus.

Domaine du Séminaire Les Saffres 2015 BDeze ‘gewone’ Cotes du Rhone heeft een biologische aanpak gehad. Maar is dit maar een gewone Cotes du Rhone?

Op de website van Gastrovino.nl (de wijnimporteur van deze wijn) lees ik het volgende:

“In het hart van de Enclave des Papes, het departement Vaucluse, is Domaine du Séminaire gevestigd. Op de heuvels in de omgeving van de stad Valréas ligt het domein van 100ha omringd door bossen, olijvenbomen en lavendel velden. Henri Pouizin is samen met zijn vrouw Mathilde verantwoordelijk voor de productie. Zij delen een gezamenlijke visie om de kwaliteit van Domaine du Séminaire naar een hoger niveau te brengen. Een zeer belangrijk aspect in deze visie is de geslaagde conversie naar biologische wijnbouw. Sinds 1938 wordt de fermentatie traditioneel uitgevoerd in vaten van cement.”

Duidelijk dus geen massaproductie, maar kwaliteit!

Deze kwaliteit is te koop bij Gastrovino.nl voor de uiterst vriendelijke prijs van € 9,95 (HIER BESTELLEN); de wijn zelf heeft een alcoholpercentage van 14%.

We gaan kijken of het échte kwaliteiten heeft….

Domaine du Séminaire Les Saffres 2015 ADomaine du Séminaire “Les Saffres” 2015

De kleur is vol donker purperrood over de gehele tong. In de rand goed vol donkerrood. Jong. De diepte is diepdonker. Flinke kleur. (2,9)
Een uitbundig rijp bouquet. Veel parfum met donkerrood bessen en bramenfruit. Alcoholisch, kruidig, licht chocolade en spicy (witte peper). Natte bosgrond. Goede neus. (4,0)
Op de tong kogelrond, soepel, maar ook droog. Rood en donkerrood bessen/kersen/bramenfruit. Licht chocolade, kruidig en spicy. Ook alcoholisch. Goed op de mid-palate em stevig in de body. Goede, wat hete smakelijke afdronk. (6,8)
Een stevig rakkertje met flink wat alcohol. Een Rhone met “meat on the bones”, die zalvend en mooi rond is. Mooie Rhone! (2,4)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 16,1 punten {86+PP} ***½*
zilveren medaille van wijngekken.nl
Medaille prijs/kwaliteit:

Gefeliciteerd Gastrovino.nl met het behalen van de Zilveren wijngekkenmedaille! Jullie wilden graag naar de GOUDEN PLAK, maar misschien de volgende keer…?

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!