Domaine du Grand Bellevue 2017, AC Morgon, Frankrijk

Domaine du Grand Bellevue 2017, AC Morgon, FrankrijkEen échte Cru de Beaujolais op de proeftafel : Domaine du Grand Bellevue 2017.

De Beaujolaisstreek heeft destijds zijn gehele reputatie vernietigd door Beaujolais Primeurwijnen van discutabele kwaliteit op de markt te gooien. De wijnwereld heeft ze toen keihard laten vallen en vanuit die positie is het lastig om weer terug te komen.

En dat is zonde, want in de Beaujolaisstreek maken ze van de Gamaydruif fantastische wijnen; jammer dus dat je ze weinig (te) ziet.

Deze Morgon heb ik zelf in Frankrijk gekocht en de prijs lag, volgens mij, zo rond de € 9.

Domaine du Grand Bellevue 2017 heeft een alcoholpercentage van 13% enwe gaan proeven…

Laat de wijn spreken.

Domaine du Grand Bellevue 2017

De kleur van deze Domaine du Grand Bellevue 2017 is rood/purperrood over de tong en overgaand in rood in de rand. De diepte is goed en fonkelend. Leuke kleur.
In de neus laat framboos en rode besjesfruit zien. Best vol en vriendelijk.
De neus komt redelijk los.
Op de tong licht droog en wat ijzerig rood fruit. Framboos met wat rode besjes. Wat stroevig en licht plakkerig. Vriendelijke presentatie. Redelijk goed op de mid-palate en met de breedte en diepte is het best goed gesteld. Lichtjes witte peper in de fruitige goede, doch wel wat snel aflopende en licht ijzerige afdronk.
Een pure Beaujolaiswijn van een hoger niveau en dat is helemaal niet verkeerd. Beaujolaiswijnen zijn altijd vrolijk en vriendelijk, als je een beetje kwaliteit hebt. De Crus laten zien dat het echte Crus zijn: meer intensiteit, meer fruit en diepte. Ook deze Domaine du Grand Bellevue 2017 laat dat zien, maar het heeft ook wat stroevigheden en loopt in de afdronk ook wat snel weg en dat is jammer.

Een totaal van 13,7 punten

Nu te drinken (altijd wat koelen) en een paar jaar houdbaar.

 

#wijn #Beaujolais #Morgon #Cru #CruBeaujolais