Domaine du Bon Remède Vieilles Vignes 2019, een robuuste mediterrane rode wijn

Een krachtige rode Rhône wijn waar je duidelijk de invloed van de zuidelijke ligging in terug proeft.

Domaine du Bon Remède bezit wijngaarden met een oppervlakte van 28 hectare. Die wijngaarden bevinden zich aan de voet van de bekende Mont Ventoux. Het wat koelere (micro)klimaat rondom deze markante berg zorgt voor een langzame, geleidelijke rijping van de druiven. Hierdoor worden frisheid en aroma’s in de druiven beter geconserveerd. De wijnen behouden hun zuren en neigen niet naar overrijp fruit. De meeste stokken in de wijngaarden van Bon Remède hebben een respectabele leeftijd van meer dan vijftig jaar oud. 
De eigenaren Frédéric en Lucy Delay, zijn de derde generatie in dit sympathieke familiebedrijf. Frédéric gebruikt zowel traditionele als moderne technieken, zoals een lage temperatuur bij de vergisting, wat de wijnen meer frisheid geeft. De familie Delay maakt rode, witte en rosé wijnen.

De oplettende volger van deze site zal hebben opgemerkt dat de wijnen van deze producent geen onbekende voor mij zijn. Ik heb al eerder een viertal rode wijnen geproefd en het artikel daarover kun je HIER terugvinden. Ook een witte variant van dit huis heeft mijn proeftafel al eens gepasseerd. Wil je die recensie nalezen, klik dan HIER.

Deze Vieilles Vignes uit het oogstjaar 2019 is gemaakt van de druivenrassen Grenache (80 procent), Syrah (15 procent) en 5 procent Carignan. Het gebruik van oude stokken en een laag rendement (35 hectoliter per hectare) zorgen voor geconcentreerde wijnen die bovendien een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Domaine du Bon Remède Vieilles Vignes 2019

Diep donkerrood van kleur, met een hoge intensiteit. Wat purper in de rand.
In de neus komen gelijk de mediterrane geuren je tegemoet. Kruiden (tijm), garrigue, kreupelhout, vanille en een houtvuurtje. Fruitaroma’s van zwarte bessen en bramen.
Een stevige binnenkomst in de mond met redelijk wat tannine. Zwarte peper, kruidnagel, ontbijtkoek, cacao, mint, zoute drop en iets zuivel. Rijp donker fruit. Iets drogend met een pittige zuidelijke warmte. Een tikje alcoholisch in de afdronk.

Domaine du Bon Remède weet weer te overtuigen met deze Vieilles Vignes. Ik vind het ook een echte “terroir” wijn. Wat je verwacht van een rode wijn uit dit gebied, wordt ook waargemaakt. Voor de liefhebber van robuuste zuidelijke Rhône wijnen met een vriendelijk prijskaartje is dit een uitstekende keuze!

Een prima score voor deze Vieilles Vignes van Domaine du Bon Remède: 15,1 punten.

Verschillende wijnen van Domaine du Bon Remède zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een flesje van deze Vieilles Vignes 2019 wisselt voor de prijs van € 8,20 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *