Domaine du Bon Remède Signature Blanc 2019, barstensvol fruit uit de Ventoux

Met deze Signature Blanc van Domaine du Bon Remède heeft u een witte allemansvriend in huis.

Domaine du Bon Remède bezit wijngaarden met een oppervlakte van 28 hectare. Die wijngaarden bevinden zich aan de voet van de bekende Mont Ventoux. Het wat koelere (micro)klimaat rondom deze markante berg zorgt voor een langzame, geleidelijke rijping van de druiven. Hierdoor worden frisheid en aroma’s in de druiven beter geconserveerd. De wijnen behouden hun zuren en neigen niet naar overrijp fruit. De meeste wijnstokken van Bon Remède hebben een respectabele leeftijd van meer dan vijftig jaar oud. 
Ik heb eerder een rode wijn (La Grange Delay) van dit wijndomein beoordeeld. Die wijn heeft een uitstekende indruk achtergelaten. Wil je die recensie erop nalezen, klik dan HIER.

Signature Blanc bestaat uit een blend van 80 procent Roussanne en 20 procent Grenache Blanc.
De wijnen van Bon Remède zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een flesje van deze Signature Blanc 2019 wisselt voor de prijs van € 7,95 van eigenaar.

Domaine du Bon Remède Signature Blanc 2019

Een heldere, wat bleekgele kleur met iets groen erin. De kleurintensiteit waardeer ik op 2 uit 5.
Plezierige neus die zich redelijk opent. Veel fruit van perzik, ananas en wat citrus. Heel licht ziltig en wat geuren die doen denken aan vuursteen.
Vrij zacht in de eerste aanzet. Wat witte peper. Het (rijpe) fruit van de neus komt mooi terug in de smaak. Het levert een prettige zoete smaak op, die echter niet overheerst. Daarbij ook wat fruit van mandarijn. Vol en sappig. Kruidig in de afdronk.

Deze Signature Blanc is een vrij volle witte wijn met een stevig accent op rijp fruit. Geraffineerd: niet te zwaar maar zeker ook niet lichtvoetig. De wijn heeft een prima doordrinkfactor.

Een goede score voor de Signature Blanc van Bon Remède: 14,2 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #ventoux #rhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *