In het voorjaar komen de witte kopjes boven de aarde en dan is het tijd…. Tijd om te gaan oogsten….
Het oogsten van het ‘witte goud’, oftewel de asperges kan beginnen.
Bij asperges wordt normaal gesproken een witte wijn geserveerd. Gelet op de delicate smaak en de ietsjes bitterheid van de asperge zal een rode wijn niet smaken. Probeer het maar eens en je zal zien….dit is de laatste keer dat je dit er bij drinkt….
Nu wil het zo dat Okhuysen een leuk setje aspergewijnen te koop heeft en dus heb ik een dergelijk setje bij hen besteld.
Zo ook deze Elzaswijn, die een prijs heeft van
€ 10,95 en 13% aan alcohol in zich heeft.
De asperges zijn gekookt (klassiek), de eieren gepeld en de ham gesneden….We gaan de proef op de som nemen….
Domaine Dirler-Cadé Pinot Reserve 2012
De kleur is helder, zuiver en mooi fonkelend wit tot licht
geelgoud in de rand. Mooie kleur. (2,7)
De neus geeft wat rode appel, rijp, is mineralig en er komt
ook wat mango door. Redelijke neus. (3,2)
Op de tong wat vettig en de eerste indruk geeft een wat zoe-
tige indruk. Dat zoete komt niet door suikers, maar door de
rijpheid van deze wijn. Mineralig. Wat rode appel, mango.
Wat pittig en met een wit pepertje. Kruidig. Iets honing. Best
goed op de mid-palate en een licht bittertje in de goede
afdronk zorgt er voor dat er smaak in de mond achter blijft. (5,9)
Een wijn met smaak. Neus blijft wat achter, maar op de tong
genoeg smaak.
Praktijk: mooie kruidige aanvulling bij het witte goud… (2,2)
Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,0 punten {84+PP} **½*
Proef smakelijkkk…
Chris