Domaine des Sénéchaux 2005, AC Chateauneuf du Pape, Frankrijk

Domaine des Sénéchaux 2005, AC Chateauneuf du Pape, FrankrijkDomaine des Sénéchaux 2005 hebben we wel vaker langs zien komen….

Deze Pape hebben wij van Wijngekken.nl wel vaker geproefd en als u benieuwd bent naar die proefrecensies dan kan u HIER en HIER eventjes kijken.

Een wijn ontwikkelt zich. Niet de drinkwijnen, want die moet u gewoon snel opdrinken, maar de betere kwaliteitswijnen kunnen zich ontwikkelen en dan ontstaat er feitelijk een andere wijn!

Het blijkt dat je daar rekening mee moet houden!

Van Papes zegt men dat je ze jong moet drinken of zeker tien jaar moet laten liggen. In de tussentijd sluit de Pape zich af en houdt zich op de vlakte.

Deze Pape is over de tien jaar heen en laat zich van zijn andere kant zien.

Destijds gekocht bij Henri Bloem voor de prijs van € 14,95.

14,5% aan alcohol en ook hier komt het grote wijnglas uit de kast

Domaine des Sénéchaux 2005

De kleur van deze al wat op leeftijd zijnde Pape is donkerrood in de kern van de tong en overgaand in vol rood tot een mooie ontwikkeling in de rand. De diepte is donker. Mooie kleur. (2,8)
In de neus is Domaine des Sénéchaux 2005 getoast en laat gebrand eikenhout zien. Alcoholisch. Nat bosgrond in de herfst. Rijp en kruidig; ceder en gedroogde pruim met karamel. De neus komt redelijk goed los. (4,3)
Op de tong is Domaine des Sénéchaux 2005 een complexe wijn. Een basis van donkerfruit met gebrande en getoaste houttonen. Donker chocolade met tijm. Laurier en karamel. Rijp. Rozijnen. Mooi rond en zeer zacht. Zachte zuren. Goed op de mid-palate en ook in diepte en breedte is het prima gesteld met deze Pape. Een zeer rijpe ontwikkelde brede afdronk. (7,5)
Domaine des Sénéchaux 2005 is een mooi ontwikkelde Pape die helaas niet iedereen kan bekoren. Bedenk je goed dat een jonge Pape heel anders smaakt en geurt dan een ontwikkelde Pape. De tertiaire aspecten nemen de overhand en daar moet je wel van houden. Mijn echtgenote helaas dus niet. Zij gaat liever voor de jonge, fris fruitige en krachtige Papes van bijvoorbeeld LePlan-Vermeersch. Gelukkig is er voor ieder wat wils…. (2,4)

Wat is wijn toch een mooi product. Jonge wijnen spreken mensen zilveren medaille van wijngekken.nlaan, maar ook de ontwikkelde wijnen spreken weer andere mensen aan. Zo is er altijd wel een wijn waar iemand van houdt! Jammer dat de meeste wijndrinkers gaan voor de bulkwijnen. Zij zullen nooit de échte wijnen proeven die speciaal gemaakt zijn voor de wijnliefhebber!
Domaine des Sénéchaux 2005 behaalt een welverdiende 17,0 punten en gelet op de prijs verdient zij een zilveren medaille! Drinken kan natuurlijk nu en houdbaar tot 2022.