Domaine des Ruettes 2014, AC Saumur Champigny, Frankrijk

Domaine des Ruettes 2014, AC Saumur Champigny, Frankrijk

Domaine des Ruettes 2014 is een rode Loirewijn en rode Loirewijnen zijn in de minderheid in het wijngebied dat doorkruist wordt door de Franse Loirerivier.

Zoals al eerder gezegd is de PLUS supermarkt bezig om hun assortiment wijnen uit te breiden en dat doen ze met niet alledaagse wijnen. Onbekend maakt onbemind en dus loopt de PLUS supermarkt daar best wel een risico.

Loiregebied is helaas onderbelicht!

Het gaat nu eenmaal om omzet en geld verdienen en daarom is het best heldhaftig wat zij doen. Zij proberen toch de Nederlandse wijnliefhebbers verder te laten kijken dan hun wijnneus lang is. Kijk eens verder dan de eeuwige Merlot of Chardonnay uit de Nieuwe Wereld, moeten ze gedacht hebben bij de PLUS supermarkt.

Een gedachtengoed dat wij van Wijngekken.nl al veel langer aanhangen.

Domaine des Ruettes 2014 is gemaakt van het druivenras Cabernet Franc. Deze druif ziet men veel terug in het Loiregebied en buiten het Loiregebied wordt dit druivenras bijna altijd gebruikt om als blend te fungeren zoals bijvoorbeeld in de Bordeaux.

De prijs van deze rode Loirewijn bedraagt € 10,49 en het alcoholpercentage is uitgekomen op een vrij normale 12,5%.

Natuurlijk verkrijgbaar bij de PLUS supermarkten.

Domaine des Ruettes 2014, AC Saumur Champigny, FrankrijkDomaine des Ruettes 2014

De kleur is donkerrood/purperrood over de tong. In de rand vol rood. De diepte is donker. Mooie volle kleur. (2,8)
De neus heeft mooi vol kersenfruit met een leren omlijsting. Mooi rond. Wat mint en nat bosgrond. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong mooi rond bessenfruit met licht drop en leer. Ook wat bosgrond en de zuren staan in goede verhouding tot het fruit. Licht drogend en licht kruidig (mint). Redelijk goed op de mid-palate en genoeg breedte. De afdronk is goed. (6,2)
Rode wijnen uit het Loiregebied zie je niet vaak en dat is jammer. Uit dit wijngebied komen echt hele mooie wijnen en wijnen die hun eigen terroir hebben. Daarmee neemt de complexiteit toe en dat zie je terug in deze wijn. Ik zeg doen! NU!

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 15,1 punten {83+PP} **½*

Domaine des Ruettes 2014 behaalt hier een mooie score, is een complexe wijn en zeker koopwaardig!