Domaine des Amouriers “Les Genestes” 2009, AC Vacqueyras, Frankrijk

Domaine des Amouriers Les Genestes 2009

Uit de Vacqueyras (Zuid-Rhône) komen volle, stevige wijnen. Ik ga eens proeven of deze Les Genestes voldoet aan de genoemde typeringen.

Vacqueyras is een dorp met ongeveer 800 inwoners, aan de voet van de Dentelles de Montmirail. In 1990 heeft Vacqueyras de AOC-status verkregen.
Domaine des Amouriers is geen onbekende voor mij. Al eerder heb ik de 2007 mogen proeven, die een zeer goede indruk achterliet en een zilveren medaille scoorde.
Voor de productie van de Cuvée “Les Genestes” van Domaine des Amouriers wordt gebruik gemaakt van een hoog aandeel oude Syrah-stokken. Deze wijn van het uitstekende oogstjaar 2009 heeft het stevige alcoholpercentage van maar liefs 15,5 procent!
De wijn is gekocht bij Henri Bloem Amstelveen voor de prijs van € 12,50. Degustation!

Domaine des Amouriers “Les Genestes” 2009

Een donkere en dieprode kleur. In de rand rood tot roodpurper (2,7).
Zwarte bessen in de neus. Nat hout, wat tijm en kruidnagel. Aarde en vanille. Wat gesloten in het glas, misschien de volgende keer karafferen? (3,4).
Op de tong veel kracht, vanille en veel kruidigheid. Peper, kaneel en cacao. Zoet rijp bessenfruit. Ook wat romig. Een volle body met een geweldige intensiteit. Uitgesproken en tanninerijk. Wat gestoofd en zanderig, iets boers (7,2).
Mooie, stevige Vacqueyras, zoals beloofd. Een kwaliteitswijn (2,5).
Er hing een muffige geur van kurk in de fles, die gelukkig niet in de wijn terug te proeven was.

Totaal 15,8 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!