Domaine de Montvac Variation 2007, AC Vacqueyras, Frankrijk

Domaine de Montvac Variation 2007, AC Vacqueyras, FrankrijkDomaine de Montvac Variation 2007 komt gewoon uit mijn eigen keldervoorraad.

Eerlijk gezegd kom ik al langere tijd bijna niet meer aan mijn eigen wijnen toe. Wijngekken.nl krijgt van alle kanten wijnen toegestuurd, maar mij hoor je niet klagen : er kan nog wel meer bij!

Dus als u nog wijnen te proeven hebt; kom maar op!

Hebt u wat te proeven? Kom maar op!

Oké, zoals gezegd komt deze wijn uit de eigen kelder en is destijds gekocht bij Rhone Value Wines; een in Rhonewijnen gespecialiseerde wijnwinkel. Kwaliteit Rhonewijnen, daar gaat het om!

Deze Vacqueyras van Cécile en Jean Dusserre heeft 14,5% en ik heb daarvoor € 21,50 neergetikt.

Nu we weer een paar jaar verder zijn, zie ik op de website van Rhone Value Wines dat deze wijn nog steeds te koop is! Sterker nog: het staat als restant te koop voor de belachelijk lage prijs van € 15!!!! Ik zou zeggen : SLA UW SLAG!

Vacqueyraswijnen komen in verschillende soorten langs; van aardige wijntjes tot echte blockbusters en deze valt onder de laatste categorie. Hoge kwaliteit en nu dus voor een zeer lage prijs! Kopen dus

Domaine de Montvac Variation 2007

Domaine de Montvac Variation 2007 heeft een volle donkerrode kleur over de gehele tong. Vol rood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie volle kleur.
In de neus heeft Domaine de Montvac Variation 2007 diep donker bessenfruit met donekre bramen. Ook aards met houttonen. Paddenstoel en droppig. Breed en diep. Mooi. Neus komt redelijk goed los.
Op de tong is Domaine de Montvac Variation 2007 lichtjes droog en heeft donker bessen en bramenfruit. Ook hier een combinatie van aardse tonen, houttonen, paddenstoel, kruidig, rond en sappig. Ook droppig, met wat chocolade en iets alcoholisch, maar niet storend. Goed op de mid-palate, breed en diep genoeg. De afdronk is breed en sappig.
Domaine de Montvac Variation 2007 is een erg mooie Vacqueyras. Overall gewoon hoge kwaliteit. Rhone Value Wines heeft daar wel een neusje voor. Erg mooi!

Domaine de Montvac Variation 2007 verdient van mij een mooi totaal van 16,8 punten {89PP} en ***½*, omdat we hier te maken hebben met een kwaliteitswijn uit een zeer mooi wijnjaar.