Domaine de Bila-Haut “Occultum Lapidem” 2012, AC Côtes du Roussillon Villages Latour de France

Bila-Haut Occultum Lapidem 2012

In het uiterste zuiden van Frankrijk ligt de provincie Roussillon, het herkomstgebied van deze rode wijn.

Cotes du Roussillon Villages Latour de France, dat is een mond vol. Binnen de groep Cotes du Roussillon Villages hebben vier dorpen, vanwege de hoge kwaliteit van hun wijn, een aparte appellatie gekregen. Het dorpje Latour de France is er ééntje van.

Michel Chapoutier is een wereldwijd bekende wijnmaker uit Frankrijk. Alom gerespecteerd zijn de wijnen van Chapoutier uit de noordelijke Rhône-vallei (Hermitage). Maar zijn invloed reikt veel verder dan alleen de Rhône-vallei, zo bewijst onder andere deze wijn uit het Roussillon-gebied.
Domaine de Bila-Haut “Occultum Lapidem” is een blend uit drie druivensoorten, 60 procent Syrah, 30 procent Grenache en 10 procent Carignan en heeft een alcoholpercentage van 14,5 procent.

Olverre.nl is de leverancier van deze bijzondere wijn. Een fles kost u € 19,95. Dat is niet niks, maar wat krijgt u daarvoor?

Domaine de Bila-Haut “Occultum Lapidem” 2012

Diep, donker en geconcentreerd van kleur. Bijna ondoorzichtig. Purper in de rand. Indrukwekkend (2,9).
Zwaar donker fruit van bramen en bosbessen in de neus. Iets rokerig, houtskool, mint en aards. Wat prikkelend en aantrekkelijk (4,0).
Vol en intens op de tong. Rijk aan ronde, romige tannines en krachtig. Cassis, vette bramen en zwarte bessen. Donkere pruimen en wat laurier. Een bittertje en wat zuidelijke warmte. Rond van structuur met een stevige body (7,5).
Concentratie en intensiteit, dat zijn de steekwoorden. Uitstekende kwaliteitswijn uit de Roussillon. Sappig, vol en mooi in balans (2,7). Zijn prijs meer dan waard!

Totaal 17,1 punten. Drinken nu tot 2019.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!