Domaine Carlin Pinson Tradition 2016, AC Sancerre, Frankrijk

Domaine Carlin Pinson Tradition 2016, AC Sancerre, Frankrijk

Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 komt direct van de wijnboer himself!

Maar dan door tussenkomst natuurlijk van een wijnimporteur, in dit geval Wijnoutlet.

Een echte cépagewijn gemaakt van de overbekende Sauvignon Blanc druif. Een bekende rakker daar in de Sancerre, waar de druivenstokken staan op de heuvels tussen de vele mooie kastelen uit vroegere tijden, toen het leven nog mooi was (voor de adel….).

Het Loiregebied is ook een mooi vakantiegebied

Jack Pinson richtte in 1970 in het dorpje Crézancy-en-Sancerre, in het hart van het wijngebied, een wijnboerderij op van één hectare groot. Jack is er inmiddels mee gestopt en heeft de zaak overgedaan aan zijn dochter Alix. Zij is niet stil gaan zitten en heeft het domein uitgebreid tot wel 16 hectare wijngaarden: 3,5 hectare rood en maar liefst 12,5 hectare wit. Op de heuvels en kalksteen plateaus in de omgeving van de Loire, in een bodem van klei, kalk en leem, gedijen de druiven op perfecte wijze.

Voor € 77,95 krijgt u maar liefst ZES flessen geleverd door Wijnoutlet (bestellen kan u middels de onderstaande banner). Wijnoutlet verkoopt vele wijnen en ongetwijfeld zal u zeker iets vinden wat precies bij u past.

Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 heeft een alcoholpercentage van 13%

We gaan aan de slag…

Domaine Carlin Pinson Tradition 2016

Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 heeft een kraakheldere en loepzuivere kleur. Een kleur van bleekgeel/witgoud over de tong. Een lichtgroene zweem. Jonge kleur. (2,8)
In de neus is Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 heerlijk fris bloemerig met buxusfruit. Wel wat meer aan de zoetige kant (rode appel). Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 heeft ook een waarneembare zuurgraad. De neus komt redelijk los. (3,7)
Op de tong van deze Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 komt ook dat mooie fruit naar voren (witfruit/buxus en bloemerig) met duidelijke zuren. Rond en mondvullend is deze Sancerre ook. De diepte van Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 is redelijk en ook is de mid-palate redelijk. Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 heeft een goede afdronk. (5,6)
Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 is een echte Sauvignon Blanc wijn uit een ‘koud’ wijngebied. Dat betekent dat je rekening moet houden met een frisse wijn met redelijk wat zuren. Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 is wel smaakvol en een prima aperitief. (2,2)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 14,3 punten {80+PP} **

Domaine Carlin Pinson Tradition 2016 heeft mij bekoord en zal ook u zeker bekoren….