Domaine Bousquet Malbec “Dulce” 2009, Tupungato Valley, Argentinië

Domaine Bousquet Malbec Dulce

Van Domaine Bousquet hebben we al verschillende wijnen geproefd. Nu staat er een rode dessertwijn op de proeftafel.

De wijngaarden van Domaine Bousquet liggen aan de voet van het machtige Andes-gebergte, hoog op een arme zandachtige bodem met kiezels, maar liefs 1.200 meter boven zeeniveau. Door deze hoogte is er intense zonnestraling en een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. En dat heeft zo zijn effect op de druiven!

Leverancier van de wijnen van Domaine Bousquet is Wijntransport. Deze Malbec Dulce, gebotteld in een slanke fles van 500 ml, kost u € 9,99.
De Dulce is gemaakt uit laat geoogste Malbec-druiven en heeft 12 maanden houtrijping in franse eiken vaten ondergaan. Het alcoholpercentage is 18 procent. Met grote nieuwsgierigheid openen we de fles…

Domaine Bousquet Malbec “Dulce” 2009

Een diepe en donkerrode kleur. Zeer geconcentreerd en vol in de rand. Een stroperige viscositeit, hangt in het glas (2,9).
Een neus die zich goed opent: zwarte bessen, peper en leer. Eucalypthus, vanille en wat aards. Indringend en complex (3,9).
Vol en krachtig op de tong. Vettig/romig met zwarte peper, bosbessen, chocolade en zoete drop. Intens van smaak, rond en fluwelig van structuur (7,3).
Uitstekende dessertwijn. Doet iets aan Port denken, maar dan minder log en wat frisser in zijn zuren. Een heel fraai product! (2,6).

Totaal 16,7 punten. Drinken nu tot 2025.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!