Dom Pérignon Vintage 2004, Champagne, Frankrijk

Dom Perignon Vintage 2004

Dom Pérignon, een wereldberoemde naam. Het vlaggenschip van het huis Moët et Chandon. Je moet ‘m een keer proeven.

De legendarische monnik Dom Pérignon heeft veel voor de Champagne gedaan. Het wordt hem toegedicht de tweede gisting ontdekt te hebben, hij is de uitvinder van de assemblage, hij reduceerde de opbrengsten van de wijngaarden en hij ontwikkelde de ‘Blancs de noirs’ (witte wijn van blauwe druiven). Hij gebruikte kurken, wat ook een noviteit was. Een revolutionaire man, die een duidelijk doel voor ogen had: de beste wijn ter wereld maken.

Dom Perignon

Uitsluitend in de allerbeste jaren, wanneer de druiven perfect zijn, wordt de Vintage geproduceerd. Met de oogst van de druiven voor de Vintage 2004 werd op 24 september begonnen – een hele maand later dan een jaar daarvoor, wat gezien wordt als de zomer van de eeuw. In dit jaar bestaat de cuvée uit 53% Pinot Noir en 47% Chardonnay.

Dom Pérignon Vintage 2004 is nu (voor enkele dagen!) te koop bij Wine in Black. Zoals te verwachten, het is geen koopje: voor € 124,95 bent u de trotse bezitter van deze exclusieve Champagne.
Wilt u de wijn bestellen, klik dan op de banner onderaan de proefnotitie.

Dom Pérignon Vintage 2004

Helder en licht goudgeel van kleur met een iets groene tint. Een fijne en dunne mousse en een “hangende” viscositeit (2,8).
Het fruit springt je glas uit en verdwijnt in de neus. Licht appelig, peer en wat lemon. Prikkelend (3,4).
Zacht en rond in de mond. Een streng maar mooi bittertje. Rijp geel fruit van limoen, citroen en abrikoos. Ook wat romige vanille en een klein zoetje. Stevig van body. De mousse is mooi verweven in het geheel en is niet overheersend (7,3).
Vol, rond en mooi in balans (2,6). Of een dergelijke wijn zijn prijs waard is? Dat is discutabel. Het “voelt” echter wel bijzonder om een keer Dom Pérignon te hebben gedronken.

Totaal 16,1 punten. Drinken nu tot 2025.728x90_rode_wijn_picknick

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!