Dipinta Negroamaro Rosato 2021 van Jorche, stevige rosé uit Puglia

Uit het diepe zuiden van Italië komt deze stevige rosé, gemaakt uit de inheemse druif Negroamaro.

Deze rosato komt van het wijnhuis Jorche. Dit is niet alleen een wijnmakerij maar ook een boerderijverblijf (Masseria). Het familiebedrijf Jorche wordt gerund door de 5e generatie, de zusjes Dalida en Emanuela Gianfredo. Emanuela is de enoloog van het tweetal.

Bij Jorche is de Primitivo de belangrijkste druif, naast de Negroamaro en nog een paar inheemse rassen. Er zijn in totaal 18 hectare aan wijngaarden, waarvan 6 ha aan jonge wijngaarden die rondom de nieuwe kelder liggen.
Van deze jonge wijngaarden komen de Negroamaro druiven waar deze rosato van gemaakt is. Herkomstaanduiding: IGP Salento. Na de vergisting heeft de wijn 3 maanden op de fles gerijpt. Alcoholpercentage is 12 procent .

Verkrijgbaar bij 24wines voor € 11,95 of bij de fysieke winkel 24Liquor.

Dipinta Negroamaro Rosato 2021 van Jorche

Een lichte zalm-rosé kleur met een gemiddelde intensiteit.
Fruitaroma’s van aardbeien, frambozen en rode appels. Wat zuurstoksnoep op de achtergrond. Natte kalk. Goed openend in het glas.
Droog van smaak en wat stroef op de tong in de eerste aanzet. Zure rode kersen en aalbessen. Wat tannine. Speekselopwekkend door de vrij hoge zuren. Rosé met spierkracht.

Een frisse rosé met een stevige bite in de smaak. Dit is geen slobbertje, geen lieflijk vriendje, maar één krachtige rosé om bijvoorbeeld tapas bij te eten.

Score voor de Dipinta Negroamaro Rosato 2021: 13,4 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *