Diacceroni Vernaccia di San Gimignano 2016

Diacceroni Vernaccia di San Gimignano 2016Een wijn die je niet heel erg vaak ziet: Vernaccia di San Gimignano van het Italiaanse wijnhuis Diacceroni.

Eigenlijk doe ik de familie Diacceroni iets tekort als ik zeg “wijnhuis”, want naast dat zij wijn produceren doen zij vele andere dingen op hun domein!

Zo hebben zij ook appartementen en kamers voor hun B&B en over het zwembad kijk je uit over de wijnvelden. Eenvoud en authenticiteit. Maar dat is niet alles! Een heerlijke traditionele keuken (restaurant La Cantina) zorgt er voor dat ook uw lichaam in goede doen is, want zoals het bekende gezegde zegt: “Mens sana in corpore sano” (een gezonde geest in een gezond lichaam).

Toscane….de hemel op aarde….

Eigen biologische producten verbouwen ze daar ook en dat doen ze al meer dan 25 jaar! Niet alleen dus wijn, maar ook olijfolie van het hoogste niveau! Ze hebben zelfs een manege…en maken hun eigen kaas…

Ja, Selma van Looijen van De Smaak van Toscane heeft het goed voor elkaar, want zij verkoopt al die mooie spullen van Diacceroni. Neem dus snel een kijkje op haar splinternieuwe website. Nieuwe klanten krijgen nu 10% KORTING!

Ook deze Diacceroni Vernaccia di San Gimignano 2016 is aldaar te koop voor de prijs van € 15,95. Deze DOCG wijn heeft een alcoholpercentage van 13% en we gaan aan de slag want…

Laat de wijn spreken….

Diacceroni Vernaccia di San Gimignano 2016

De kleur van deze Diacceroni Vernaccia di San Gimignano 2016 is kraakhelder en loepzuiver. Licht strogeel over de tong. Mooie licht geelgouden fonkeling. Leuke kleur. (2,7)
In de neus laat Diacceroni Vernaccia di San Gimignano 2016 diep fruit zien. Lychee met wat abrikoos. Neus komt matig los. (3,3)
Op de tong is deze Italiaanse DOCG wijn fris en fruitig. Lychee en lichtjes oxidatief. Licht bitter abrikoos met een amandel. Filmend en kruidig. Zachte zuren. Rond. Goed op de mid-palate, diepte en breedte. Een goede tot brede afdronk met een amandelbittertje. (6,0)
Deze Vernaccia di San Gimignano is duidelijk niet zomaar een wijntje. Een wijn waar je even stil bij moet blijven staan en is complex genoeg. Als aperitief of bij een mooie Italiaanse salade. (2,2)

Deze Vernaccia di San Gimignano 2016 van Diacceroni is niet een hele uitgesproken wijn, maar het is wel op een bepaald niveau. Het kwaliteitsniveau is op zich prima, maar ik weet niet of iedereen het bittere karakter kan waarderen. Ik wel.. en daarom krijgt deze witte Italiaan 14,2 punten, 80+PP en **.