Diacceroni Bianco della Casa ,Toscane, Italië

Diacceroni Bianco della Casa ,Toscane, ItaliëKomt u eens in Vlaardingen terecht, loop dan eventjes langs het leuke winkeltje van Selma van Looijen. De Smaak van Toscane is gevestigd op het adres Hoogstraat 211.

De Smaak van Toscane, de naam zegt het al, verkoopt heerlijke Toscaanse producten. Diverse producten van de familie Diacceroni die in de Toscaanse heuvels een fantastische boerderij heeft.

Zij verbouwen daar niet alleen wijnstokken waarmee zij onder andere deze Diacceroni Bianco della Casa hebben gemaakt, maar ook olijven, kaas, honing, jam, etc. Teveel om op te noemen…!

Diacceroni Bianco della Casa is een blend van de Trebbiono- en de Malvasiadruif en deze bij elkaar hebben het alcoholpercentage van 12% teweeg gebracht.

Natuurlijk en alleen bij De Smaak van Toscane te koop (KLIK HIER) voor de prijs van € 8,75. Neem maar eens een kijkje op hun website, want, zoals gezegd, zijn er nog andere heerlijke producten dan alleen deze wijn aldaar te koop!

LET OP! De nieuwe klanten krijgen een korting van 10% bij hun eerste bestelling!

Laat de wijn spreken…

Diacceroni Bianco della Casa

De kleur van deze Diacceroni Bianco della Casa is redelijk vol geelgoud over de tong met hele kleine belletjes. Mooie volle geelgouden fonkeling in de rand. Mooie kleur. (2,8)
Diacceroni Bianco della Casa heeft een smakelijke, doch niet zo uitgesproken neus. Zit wel diepgang in, maar spat niet tegen het glaswerk. Perzikfruit en wat notig (amandel). Neus komt matig los. (3,5)
Op de tong is deze Italiaanse witte wijn goed rond en is een wijn met smaak. Perzikfruit met amandel. Zachte zuren. Meer een eetwijn. Redelijk goed op de mid-palate, redelijk in diepte en breedte. Licht gist. Goede smakelijke afdronk. (5,3)
Diacceroni Bianco della Casa is een wijn die lijkt op een ‘sur lie’ wijn. Een wijn met neus en smaak. Een prima wijn; een wijn met smaak! (2,1)

Diacceroni Bianco della Casa, oftewel de witte huiswijn van het wijnhuis Diacceroni doet het goed als aperitief of bij Italiaanse salades. Is nu reeds te drinken (houdbaar tot 2020) en behaalt 13,7 punten, 79PP en **.