Deetlefs Stonecross Chardonnay 2018, een allemansvriendje uit het supermarktschap

Deetlefs Stonecross Chardonnay

Zomaar” een Chardonnay uit de supermarkt op de proeftafel: Deetlefs Stonecross Chardonnay uit het oogstjaar 2018.

Deetlefs is de naam van een wijnhuis in Zuid-Afrika. De website van de verkoper (supermarktketen Plus) zegt het volgende over deze producent: “Wat is Deetlefs? Deetlefs is hét op één na oudste familie wijndomein van Zuid-Afrika wat nog altijd in handen is van dezelfde familie. In 1752 vertrok het schip “De Hageveld” van Texel naar Batavia met aan boord de familie Deetlefs. Wegens ziekte moest de familie Deetlefs in Kaapstad van boord. Zij bouwden hier een boerderij en in 1822 werd de eerste wijn geproduceerd. Zeven generaties aan wijnkennis en gebruik van de nieuwste technologieën vormt voor Deetlefs dé sleutel tot internationaal succes.”

Ik proef de Chardonnay uit de “Stonecross” range. Een wijn uit het district Western Cape met 13 procent alcohol. De flesafsluiter bestaat uit een schroefdop, dus dat is eenvoudig openen.
De wijn ligt in het schap bij de supermarktketen Plus voor de prijs van € 5,99.

Deetlefs Stonecross Chardonnay 2018

Een heldere, strogele kleur met een gemiddelde intensiteit. Bleek in de rand weglopend.
De neus bezit wat vluchtige geuren. Tropisch fruit van meloen en banaan en een beetje honing. Vriendelijk en ongecompliceerd.
Een licht vettig mondgevoel. Zacht rijp fruit en vrij milde zuren. Sappig met het fruit van peer, perzik en tropische soorten die ik ook in de neus aantrof. Bloemenhoning. Een medium body en toch wat vlak in het smaakpalet. Een flinke hoeveelheid (rest)zoet in de afdronk.

Een soepele, toegankelijke Chardonnay met een gepolijste smaak. Een slechte wijn is het niet, maar ik vind het weinig opwindend.

Score voor deze allemansvriend uit de supermarkt is 12,1 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #westerncape #chardonnay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *