De Wijnmakers Selectie 2018, een volle en aromatische witte wijn

Een wijn die het zonnige en warme oogstjaar van 2018 in Nederland weerspiegelt: de Selectie 2018 van De Wijnmakers.

Wie zijn De Wijnmakers?

De Wijnmakers, even voorstellen: Rob, Robert en Jeroen zijn 3 vrienden die elkaar hebben leren kennen van hun werk in de horeca. Samen vormen zij De Wijnmakers. Naast het werk in de horeca heeft het drietal sinds 2017 twee wijngaarden in bezit, waar ze vol enthousiasme verschillende wijnen produceren. Die twee wijngaarden zijn: Wijngaard Bi’j de Regge in het Overijsselse Wierden en Wijngaard Op de Veluwe in het Gelderse Otterlo.

Laat geoogste druiven

De Selectie 2018 bestaat uit een blend van 81 procent Cabernet Blanc en 19 procent Johanniter. Beide rassen zijn op een laat tijdstip geoogst, pas in de eerste week van november. Zoals bekend, 2018 was een bijzonder jaar, de zomer leek eindeloos. Door deze late oogst waren de zuren flink afgebouwd en de suikers behoorlijk opgelopen. Na de oogst hebben de druiven 2 dagen schilweking gehad om zoveel mogelijk smaakextractie te krijgen. De wijnen zijn apart gevinificeerd en later geblend. Daarna volgde een opvoeding op rvs. Er heeft geen malolactische gisting plaatsgevonden. Het alcoholpercentage is met 13,9 procent stevig te noemen.  

De Wijnmakers Selectie 2018

Een heldere en vrij volle strogele kleur. De intensiteit van de kleur in het glas is 3 op een schaal van 5.
De neus is aromatisch. Fruit van perzik, stoofpeer en gedroogd geel fruit. Rozijnen en vijgenjam. Licht kruidig. Het bouquet opent zich redelijk goed.
In de eerste aanzet vol, iets dik en robuust. Blanke rozijnen, witte peper en honing. Naast zoete fruitsmaken van peer en mandarijn, ook wat tropisch fruit zoals meloen. Zachte zuren. Licht muskaat en ook iets zoutig. Een kruidige smaak met wat alcoholische warmte.

Deze Selectie 2018 is een volle wijn met een aromatische neus en een smaak waar een zoetje in zit, veroorzaakt door het rijpe fruit. Een wijn waarin je de warme, droge zomer van 2018 goed in terug proeft.

Score voor de Selectie 2018 van De Wijnmakers is een uitstekende 14,4 punten.

De wijn is nu goed op dronk en kan zeker nog wel 3 jaar worden bewaard.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnmakers #nederlandsewijn #cabernetblanc #johanniter