De Wijnmakers Diva 2019, karaktervolle en frisse witte wijn

De nieuwe Diva van De Wijnmakers staat op de proeftafel. Het frivole etiket maakt mij nieuwsgierig…

De Wijnmakers, nog even voorstellen: Rob, Robert en Jeroen zijn 3 vrienden die elkaar hebben leren kennen van hun werk in de horeca. Samen vormen zij “De Wijnmakers”. Naast het werk in de horeca heeft het drietal sinds 2017 twee wijngaarden in bezit, waar ze vol enthousiasme verschillende wijnen produceren. Die twee wijngaarden zijn: Wijngaard Bi’j de Regge in het Overijsselse Wierden en Wijngaard Op de Veluwe in het Gelderse Otterlo.

En de drie heren zijn niet zonder succes bezig! Onlangs wonnen de heren een gouden en zilveren medaille bij een grote internationale wijnkeuring (AWC) in Wenen. Je kunt er HIER alles over lezen.

De Diva 2019 is gemaakt van de druivenrassen Seyval Blanc, Phoenix en Johanniter. De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in Wierden en Otterlo. Diva heeft een houtrijping ondergaan van 10 maanden op barriques van Amerikaans eiken. Het alcoholpercentage is een licht verteerbare 11,5 procent.

De Wijnmakers Diva 2019

Een vrij felle strogele kleur. Helder en levendig.
Aromatische open neus! “Groene” geuren van buxus, kool, sperciebonen en brandnetel. Fruitaroma’s van gele appel en wat citrusfruit. Iets vuursteen.
Vrij zacht en lieflijk op de tong. Een licht romig en soepel mondgevoel. Groente, witte peper, amandelen en muskaat. Iets knisperende zuren zorgen voor de spanning en de houtopvoeding geeft meer volume aan de smaak. Fijne zachte bitters en een uitgesproken smaak.

Deze Diva is een wijn met een fris, speels en apart karakter. Apart in de zin van dat je de neus en smaak van deze wijn niet kunt typeren/vergelijken met een witte wijn gemaakt van een bekend (mondiaal) druivenras. Diva heeft haar eigen (unieke) smaak en is ook prima in te zetten als aperitief.

Score voor de Diva 2019 is 12,5 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnmakers #nederlandsewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *