De Wijnmakers Diva 2018, lichtvoetig, fris en zuiver

Een lichte wijn in veel opzichten, maar niet minder interessant: Diva van De Wijnmakers.

Wie is de Diva?

Diva is gemaakt van het druivenras Seyval Blanc. Dit is een vroegrijpende hybridedruif die het goed doet in een koel klimaat. De Diva-wijn uit deze druif heeft 5 maanden gerijpt op een Amerikaans eiken vat van 300 liter. Diva is licht verteerbaar; het alcoholpercentage is slechts 9,6 procent. De druiven komen van Wijngaard Op de Veluwe in Otterlo (BGA Gelderland).

En wie zijn De Wijnmakers?

De Wijnmakers, nog even voorstellen: Rob, Robert en Jeroen zijn 3 vrienden die elkaar hebben leren kennen van hun werk in de horeca. Samen vormen zij De Wijnmakers. Naast het werk in de horeca heeft het drietal sinds 2017 twee wijngaarden in bezit, waar ze vol enthousiasme verschillende wijnen produceren. Die twee wijngaarden zijn: Wijngaard Bi’j de Regge in het Overijsselse Wierden en Wijngaard Op de Veluwe in het Gelderse Otterlo.

De Wijnmakers Diva 2018

Een heldere kleur, licht bleekgeel met een duidelijke groene zweem erin. De intensiteit van de kleur is licht: 1/1,5 op maximaal 5.
Een neus waar veel in te ruiken is: fruit van gele appels, citrusfruit en daarnaast ook wat banaan. Verder pepermunt, menthol en munt. Wat “groen” ook, plantaardig (brandnetel) en florale geuren. Een frisse neus, maar wel wat vluchtig.
In de mond frisse, hoge knisperende zuren en droog. Ananas, appeltjes, citrus en een tikje vanille. Speekselopwekkend en sappig met een klein bittertje. Een zomerse smaak: licht, frivool en speels.

Diva is een lichtvoetige wijn, zuiver, strak, fris en crispy van smaak en een neus die veel laat zien maar ook wat snel vervliegt. De wijn is goed inzetbaar als aperitief.

Score voor de Diva van De Wijnmakers is 12,2 punten.

Diva is een wijn die je niet lang moet bewaren: jong drinken is mijn advies, binnen nu en een jaar.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnmakers #nederlandsewijn #seyvalblanc