De Wijnmakers Chef 2018, veelbelovend vol rood van De Wijnmakers

Na de speelse witte Diva staat nu de serieuze rode Chef van De Wijnmakers op de proeftafel.

De cuvée “Chef” is gemaakt van twee druivenrassen, de Regent en de Rondo. Zoals u wellicht weet is het oogstjaar 2018 in Nederland bijzonder goed geslaagd. Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat “als je als wijnboer van de oogst 2018 geen goede wijn kan maken, je beter kan stoppen.”
De eerder uitgebrachte (en inmiddels uitverkochte) Rode Ros (ook gemaakt van deze druivenrassen) heeft onlangs een gouden medaille gescoord op de internationale wijnkeuring AWC in Wenen.

“Chef” heeft houtrijping meegekregen tijdens de vinificatie, namelijk 18 maanden op Frans eikenhouten vaten. Het alcoholpercentage is 11,8 procent, eigenlijk best wel laag voor zo’n jaar met overwegend zeer rijpe druiven. In ieder geval, ik ben benieuwd of De Wijnmakers het potentieel van 2018 ten volle hebben benut…

De Wijnmakers Chef 2018

Een dikke, donkerrode kleur, bijna zwart met een maximale intensiteit. Vol doorlopend tot in de rand.
In de neus fruitaroma’s van zwarte bessen en bramen. Wat kool, mint en zuivel. Rokerig. Wel wat ingetogen. Wellicht heeft de wijn meer lucht nodig.
In de mond fijne, zachte tannines en zuren. Laurierdrop, salmiak en iets chocolade. Wat rode kool, teer, vanille en een pepertje. Rijp gekonfijt donker fruit. Vol van smaak met een goede balans en een lange kruidige afdronk.

Deze Chef laat echt zien dat De Wijnmakers op de goede weg zijn! Dit is een soepele maar volle rode wijn met veel donker fruit. Goed gemaakt.

Een prima score voor de Chef van De Wijnmakers: 15,2 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnmakers #nederlandsewijn #rondo #regent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *