De Kleine Schorre Gris 2020; Oooo, wat ben ik trots!

Ik ben trots! Trots op Nederland en trots op de wijnboeren die hun nek durven uit te steken! TROTS op De Kleine Schorre en haar medewerkers! Trots op De Kleine Schorre Gris 2020!

Weet u wat? Ik ga al die hardwerkende mensen gewoon benoemen! De medewerkers op de Wijnhoeve De Kleine Schorre!

Bedankt Johan, Paula, Wim, Dennis, Beata, Joeri, Guus, Sitare, Irena, Marco en Jip en natuurlijk de 160 vrijwilligers die actief zijn geweest bij de wijnoogst! BEDANKT!

Weet u dat De Kleine Schorre dit jaar 20 jaar bestaat!? 12 hectare aan wijngaard gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen Duiveland en om precies te zijn kan u hen vinden aan de Zuiddijk 4 in Dreischor!

Van de spruitjes naar de druiven is maar een kleine stap denkt u, maar in het boerenleven is dat een GIGANTISCHE STAP

Waarom wil ik De Kleine Schorre en haar medewerkers bedanken? Ik wil hen bedanken voor hun harde werk en inzet, want zonder hen zou er namelijk nooit zoiets moois op mijn proeftafel staan! En daar mogen zij trots op zijn en daar moeten WIJ trots op zijn!


Lees verder na de advertentie exaro

Even naar de wijn van vandaag: De Kleine Schorre Gris 2020. Een witte wijn (alle wijnen van De Kleine Schorre zijn wit!) heeft een alcoholpercentage van 13% en is feitelijk een blend van de Pinot Gris en een beetje Auxerrois. Kost u € 18,95 per fles (HIER kan u bestellen).

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Gris 2020

De kleur van deze Nederlandse witte wijn is licht geel/witgoud over de tong van de kleur. Mooie lichtgeel/witgouden fonkeling in de rand. Een vrolijke frisse en zonnige kleur. (2,8)
De Kleine Schorre Gris 2020 laat in de neus mooi wit en tropisch fruit los. Abrikoos, citrus en wat citroen spelen met jouw papillen. Rijk en rijp. Wat mineralen. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is deze Zeeuwse witte wijn rijk, fris en uitnodigend. Mooie balans van diverse fruittonen zoals citroen, abrikoos, licht grapefruit dat in deze vermenging zeer uitnodigend overkomt. Rijk en rijp met een zachte zuurgraad. Lichtjes mineraal. Licht vettig. Op de mid-palate is het prima gesteld en ook in de breedte en diepte staat het zijn mannetje. Een volle, rijke en rijpe wijn die dit niveau ook vasthoudt in de brede afdronk, waarbij een heel licht bittertje (van de grapefruit) niet wordt geschuwd. (7,2)

De Kleine Schorre Gris 2020 is zeker een zeer mooie wijn, daar is geen speld tussen te krijgen. Ook een complexe wijn die diverse fruitindrukken zodanig weet te combineren dat er een balans optreedt waardoor de wijn zeer uitnodigend wordt. Dat met een mooie frisheid en zuurgehalte (precies goed) weet De Kleine Schorre een zeer mooie wijn neer te zetten. Verdomme…wat is dit lekker! (2,5)

De Kleine Schorre Gris 2020 verdient van mij een totaal van 16,5 punten

Drinken kan u het nu en zeker wel een jaartje weg te leggen (maar waarom…???)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *