De Kleine Schorre Gris 2019; een veilige haven

2018 en 2019 zijn fantastische wijnjaren geweest voor Wijnboerderij DE KLEINE SCHORRE in Zeeland. De Kleine Schorre Gris 2019 staat nu op de proeftafel.

Gevestigd in Dreischor en dat plaatsje ligt op Schouwen Duiveland. De Kleine Schorre maakt daar met een kleine woordspeling van : Schouwen Druiveland. 😉

Elk jaar vieren zij aldaar het mooie leven als Zeeuwse eilandbewoner en hebben een GIGANTISCH, KNALWIJNFEEST begin augustus elk jaar. 

Helaas moesten zij dit grootste wijnfeest afzeggen. Beter gezegd…ze hebben het doorgeschoven naar 31 juli en 1 augustus 2021. Ja, TWEE dagen WIJNFEEST! We zien u graag volgend jaar!

De Kleine Schorre was lang de grootste wijngaard van Nederland (10 hectare) en dit jaar hebben ze er nog eens twee hectare bij geplant. 12 (!) hectare aan wijngaard! Is het weer de GROOTSTE WIJNGAARD van Nederland? Die vraag wil ik stellen aan de Nederlandse wijnbouw!

Genoeg over De Kleine Schorre als bedrijf; nu is de wijn aan de beurt, want daar gaat het allemaal om!

De Kleine Schorre Gris 2019 (BGA Zeeland) heeft een alcoholpercentage van 13% en is gemaakt van de Pinot Gris druif met een beetje Auxerrois (daar staat dat plusje voor). Goedkoop is het niet (€ 17,95), maar alle waar naar zijn geld!

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Gris 2019

De kleur van de Kleine Schorre Gris 2019 is kraakhelder en loepzuiver. Lichtgeel/licht geelgoud op de tong met een licht geelgouden fonkeling in de rand. Lichtjes petillant, maar bijna verwaarloosbaar. Leuke kleur. (2,8)
In de neus komt deze Zeeuwse schone zachtaardig over. Vriendelijk witfruit van rode appel, peer en abrikoos. Zeer rijp, tot aan het zoete. Licht rokerig. De diepte in de neus is voldoende. Aangenaam. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is De Kleine Schorre Gris 2019 lekker zacht met rijp fruit. Licht tegen het zoete aan zelfs. Warm jaar dus. Abrikoos, rode appel en ook wat peer. Ook lekker fris, maar niet knisperend of zo, want daar zijn de zuren te zacht voor. Licht filmend. Op de mid-palate redelijk , in breedte goed en in de diepte is het ook redelijk. De afdronk is goed tot breed. (7,0)

De Kleine Schorre Gris 2019 is voor een groot publiek en voor een brede inzet gemaakt. Kan je met veel gerechten combineren, want de wijn is nergens heel uitgesproken in. Alles valt gewoon op zijn plek en er zullen weinig mensen zijn die dit geen lekkere wijn zullen vinden. Ga je voor safe dan kan je altijd de Gris op tafel zetten en daar is helemaal niks mis mee! (2,4)

De Kleine Schorre Gris 2019 verdient van mij een totaal van 16,2 punten

Drinken kan u het nu en zeker wel een jaartje of twee houdbaar.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *