De Kleine Schorre Gris+ 2015, Dreischor, Zeeland, Nederland

De Kleine Schorre Gris+ 2015

Van de enige wijngaard in Zeeland komt deze witte stille wijn.

Johan van de Velde is de eigenaar van dit mooie wijnbedrijf op Schouwen Duiveland en verbouwt alleen witte druiven en dus maakt hij alleen maar witte wijnen.

Kleine Schorre

Witte wijnen die overigens een fantastische aanvulling zijn op de Zeeuwse streekgerechten, zoals mosselen, oesters, kreeften en andere vissoorten.

Ook onze vertrouwde vliegmaatschappij KLM serveert de wijnen van De Kleine Schorre. Je moet er wel een duur ticketje voor kopen, want ze schenken het alleen in de businessclass….

Deze keer proeven we de Gris+ 2015. Deze wijn is gemaakt van de Pinot Gris en een beetje Pinot Blanc (daar staat het plusje voor). Verkrijgbaar natuurlijk bij De Kleine Schorre voor de prijs van € 14,50.

We gaan proeven…

De Kleine Schorre Gris+ 2015 ADe Kleine Schorre Gris+ 2015

Mooi warm witgeel/witgoud tot gouden kleur. Kraakhelder en loepzuiver. Mooie kleur. (2,8)
In de neus smakelijk rijp zuiver en clean witfruit. Rode appel/meloen. Rond en fris. Vriendelijk en doet iets zoetigs aan. Redelijke neus. (3,8)
Op de tong ook hier fris rijp witfruit (rode appel en meloen). Droog en genoeg mineraliteit. Geen zwaargewicht, maar een zachte delicate wijn met zachte rijpe tonen. Zachte zuren op de achtergrond, die doorwerken in de afdronk overgaand in kool. Redelijk goed op de mid-palate en breed genoeg. Brede afdronk. (6,8)
Een complexe, delicate wijn die in eerste instantie rijp zoetig overkomt, maar ook zijn ziltige zuren laat zien, maar wel zacht en rond. Mooie wijn voor bij de streekproducten uit Zeeland!

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 15,7 punten {85+PP} ***

Hier nog een leuke video van De Kleine Schorre en zijn wijngaardenier…

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!