De Kleine Schorre Brut de Zélande, bubbeldebubbel…

De Kleine Schorre Brut de Zélande komt van de wijngaarden bij Dreischor en dat ligt gewoon in Nederland!

Op Schouwen-Duiveland om precies te zijn en wist u dat zij ook vermeld staan in het wijnboek van het jaar 2020? 12X Wijn Weekendje Weg in NL bedoel ik. Een leuke reisgids door de Nederlandse wijngaarden en ook Johan van de Velde staat er in van de wijnhoeve De Kleine Schorre. Moet u toch eens langs gaan als u in de buurt bent!

De Kleine Schorre Brut de Zélande is geboren uit de Zeeuwse klei en schelpengronden en is gemaakt van een drietal druivenrassen t.w. de Pinot Blanc, de Auxerrois en de Rivanerdruif. Traditioneel gemaakt en dat betekent dus op de manier dat ook de Champagnewijnen gemaakt worden. Tweede gisting op de fles.

Dit heeft een 12,5% aan alcohol opgebracht en wat ik er van vind kunt u hieronder lezen…

Bubbelwijnen zijn nooit goedkoop en ook deze De Kleine Schorre Brut de Zélande is niet goedkoop: € 29,95. Gewoon te bestellen bij de wijnhoeve.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Brut de Zélande

Veel kleur heeft deze De Kleine Schorre Brut de Zélande! Vol geelgoud over de tong met een 24 karaats geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. De mousse is fijn maar niet overdadig. (2,9)
In de neus wat witfruit en rode appel. Ook wat mineralig. De neus komt matig los. (3,0)
Op de tong heeft deze Nederlandse Brut best wat smaak. Best wat fruittonen van rode appel, en overig wit fruit. Ook hier wat mineraliteit. Goed op de mid-palate en voldoende in breedte en diepte. Wel een beetje grof, maar met genoeg smaak! In de redelijk goede afdronk laat deze Brut een licht amandelbittertje zien voor de bite. Mousse is overdadig aanwezig en redelijk fijn. (6,2)

De Kleine Schorre Brut de Zélande is een prima Champagne-achtige Nederlandse bubbelwijn die je zeker in plaats van een échte Champagne kan bestellen. Feestelijk is het en zal het altijd blijven! Niet zo verfijnd als de (duurdere) Champagnewijnen, maar zeker een alternatief en laat uw Nederlandse hart spreken! Dus gewoon doen! (2,3)

De Kleine Schorre Brut de Zélande verdient van mij een totaal van 14,4 punten

Drinken kan u het nu.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *