De Kleine Schorre Blanc 2022; gewoon goed.

De Kleine Schorre Blanc 2022; gewoon goed.

De Kleine Schorre Blanc 2022 is een welbekende wijn in Zeeland, maar eigenlijk heeft heel het Nederlandse wijnliefhebbersvolk wel weet van deze grote wijnhoeve op Schouwen Duiveland.

63.000 wijnstokken staan aangeplant in Dreischor en genieten van de zon en zeeluchten. De Rivaner, Auxerrois, Pinot Blanc en Pinot Gris zijn het meest vertegenwoordigd en mocht u graag in de buurt van de wijngaard vertoeven dan kan u gebruik maken van de camping (wel tegen vergoeding natuurlijk) of kan u lekker overnachten in een Winebarrel!

Neem maar eens een kijkje op hun website en laat u verrassen.

Als u dan toch op de website bent, dan is het misschien een goed idee om direct wat te bestellen?! Zoals deze Pinot Blanc van het wijnjaar 2022?

Ja, ik weet het… De wijnen van De Kleine Schorre vallen niet in de supermarktprijzen en daar is een goede reden voor. U geniet namelijk 10 keer meer van een wijn van deze Wijnhoeve dan van een superslurp. En als je zo denkt, dan is de prijs eigenlijk een koopje.

De Kleine Schorre Blanc 2022 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en we gaan proeven.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Blanc 2022

Zoals altijd is de kleur van de Blanc van De Kleine Schorre  net zoals alle andere witte wijnen van deze wijnhoeve: kraakhelder, jeugdig en sprankelend. Witgoud over de tong met een prachtige witgouden fonkeling in de rand. Mooi. (2,8) 

In de neus laat De Kleine Schorre Blanc 2022 heerlijke aroma’s zien van exotisch en wit fruit. Een combinatie van citroen, banaan, appelfruit (groen en rood). De neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong is De Kleine Schorre Blanc 2022 wat meer mineralig. Ook hier witfruit en exotisch fruit. Duidelijk droog. Ook wat meer zuren en (en dat ben ik niet zo gewend) wat minder vol in structuur. Witte kool. Op de midpalate is het voldoende en in breedte en diepte is het redelijk. In de afdronk wat minder body en wat meer kool. De afdronk is qua lengte goed. (6,5)

De Kleine Schorre Blanc 2022 is een zuivere en vrij droge witte wijn. Een wat lichtere Zeeuwse variant met mooie fruittonen in de neus en op de tong. Echter, op de tong wat minder vol dan gewend. Ook meer mineralen en vrij droog. Ja, ik zeg het nogmaals (vrij droog), want daar moet je wel van houden. Iets om mee rekening te houden als u een wijn besteld bij de wijnhoeve. Maar gelukkig is er voldoende keuze en voor iedereen wat wils. Nee, geen rood, maar die heb je ook niet nodig bij de geneugten van de zee. (2,3)

De Kleine Schorre Blanc 2022 verdient een totaal van 15,2 punten.

Drinken kan u het nu.

Een gedachte over “De Kleine Schorre Blanc 2022; gewoon goed.”

  1. Vorig jaar op La Paulee, einde oogst feest in de Bourgogne, de Barrique van de Kleine Schorre geintroduceerd. Deze mooie wijn uit Zeeland viel bijzonder goed in de smaak van de Franse wijnkenners. Dus nu is de wijn uit Zeeland niet alleen in NL bekend maar ook in la douce France. 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *