De Kleine Schorre Auxerrois 2018; een Nederlands TOPPRODUCT uit Zeeland

De Kleine Schorre Auxerrois 2018; een Nederlands TOPPRODUCT uit ZeelandDe Kleine Schorre Auxerrois 2018 is een witte wijn uit een pure Zeeuwse wijngaard die zich mag rekenen tot een van de grootste wijngaarden in Nederland.

2018 is een UITZONDERLIJK GOED WIJNJAAR in Nederland; de zon bleef maar schijnen en Nederland verdroogde. De druiven zogen elke zonnestraal op en bereikten hun toppunt qua rijpheid.

Echter, zoals Johan Cruijff altijd beweerde: elk voordeel heeft ook zijn nadeel….

Veel zon, mooie volrijpe druiven geven veel suikers en veel suikers geven veel alcohol en minder zuren. Johan van de Velde de eigenaar van De Kleine Schorre heeft er voor gekozen om in ieder geval de Auxerrois snel te bottelen, om de zuurgraad enigszins te behouden. Een moeilijke keuze die je niet verwacht in zo’n jubelwijnjaar.

Al met al heeft De Kleine Schorre uit Dreischor op Schouwen Duiveland een fantastisch product neergezet met deze Auxxerrois en voor een belachelijk lage prijs van maar € 12,95…. (HIER TE BESTELLEN).

Wist u overigens dat u deze wijn ook bij de selectie KLM World Businessclass kan krijgen? En dat is niet voor niets!

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Auxerrois 2018

De kleur van deze De Kleine Schorre Auxerrois 2018 heeft best wat kleur. Witgoud en ook wat geelgoud over de tong van de kleur met een geel/witgouden fonkeling in de rand. Lichte belletjes in de diepten. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
De neus van deze Zeeuwse witte wijn is complex en laat diverse indrukken zien zoals mineraal, groente (kool en koolselderij) maar ook een zoetige toon van rijp abrikoos/perzik (exotisch fruit). De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong zie je de fruitindrukken uit de neus terugkomen dus ook hier rijp fruit van abrikoos en perzik, maar ook wat mineralig. Ook wat witfruit (appel, groen en rood). De zuren zijn redelijk op smaak. Op de mid-palate het prima en ook in diepte en breedte is het goed. Een mooie, licht strakke en mineralige, maar zeer fruitige goede tot brede afdronk. (7,0)

De Kleine Schorre Auxerrois 2018 is gewoon een mooie Nederlandse witte wijn, daar is geen enkele discussie over mogelijk. Rijp fruit laat zien dat we het hier hebben over een fantastisch warm en zonrijk jaar. Maar veel rijpe druiven hebben veel suikers. Veel suiker betekent hoog alcohol en een mindere zuurgraad. De Kleine Schorre heeft gekozen om deze wijnen snel te bottelen om de zuurgraad te behouden en daar ligt de spanning. Mooi om te zien dat elk jaar zijn eigen charmes heeft en dát maakt het wijnproeven zo mooi en interessant! Bedankt Johan! (2,4)

De Kleine Schorre Auxerrois 2018 laat zien dat elk jaar zijn charmes heeft en verdient een mooi totaal van 16,0 punten.

Drinken kan u het direct en natuurlijk mooi te combineren met de Zilte Zeeuwse Zaligheden. Gewoon dit jaar lekker opdrinken en volgend jaar weer het volgende wijnjaar kopen bij De Kleine Schorre, want dit wijnbedrijf verdient dat!

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

#wijn #KleineSchorre #Zeeland #proefrecensie #Auxerrois #Nederland #wittewijn #Dreischor #Nederlandsewijn