De Kleine Schorre Auxerrois+ 2015, Dreischor, Zeeland

De Kleine Schorre Auxerrois+ 2015

De Kleine Schorre Auxerrois+ 2015 komt natuurlijk van de wijnboer zelf en als u in Zeeland bent dan moet u echt eens langsgaan bij De Kleine Schorre.

Gevestigd op het druiveneiland Schouwen-Duiveland in het lokale plaatsje Dreischor, liggen de wijngaardpercelen er mooi bij. Alleen wit verkopen en maken ze daar.

Op dit moment hebben ze bij De Kleine Schorre zo’n 42.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee is het een van de grootste Nederlandse wijngaarden. Het proeflokaal en de kelder zijn ondergebracht in de schuur van de Wijnhoeve. Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de Wijnhoeve De Kleine Schorre, want zij zorgen er voor dat de oogst geplukt wordt.

De oogst 2016 is van uitzonderlijke kwaliteit, zo heb ik vernomen van Johan van der Velde, de trotste eigenaar van De Kleine Schorre. De druiven zien er prima en rijp uit. Dat belooft wat!

Auxerrois is een mooie druif

Wijnen die een verlengstuk zijn voor de mooie en smakelijke Zeeuwse gerechten!

Deze Auxerrois kost u € 12,50 (HIER TE BESTELLEN) en heeft een alcoholpercentage van 11,5%.

de-kleine-schorre-auxerrois-2015-bDe Kleine Schorre Auxerrois+ 2015

De kleur is lichtgeel/witgoud over de tong. Mooi fonkelend, kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus heerlijk witfruit zoals rode appel, peer en meloen. Vrolijk en fris. (3,6)
Op de tong zeer verfrissend en vrolijk. Witfruit met zachte zuren. Peer, rode appel, maar in fijne mate. Geen kauwer of zware wijn. Nee, frivool, rond en dartel. Matig tot redelijk op de mid-palate en een frisse fruitige goede afdronk. (6,0)
Een frivole wijn die het prima doet als aperitief of als begeleider van diverse vis/schaaldiergerechten uit Zeeland. Zeeland, I love you!(2,2)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,6 punten {81+PP} **

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!