Danie De Wet Pinot Noir 2017, W.O. Robertson, Zuid-Afrika

Danie De Wet Pinot Noir

Verschillende wijnen van Danie De Wet zijn te vinden in de schappen van enkele supermarkten. We proeven de Danie De Wet Pinot Noir.

Lang geleden, in 1694, kwamen De Wet’s voorvaderen aan in de Kaap en de familie is sindsdien betrokken bij de wijnindustrie. Danie heeft eind jaren zestig bij het bekende wijninstituut in Geisenheim (Rheingau-Duitsland) gestudeerd. Tegenwoordig maakt de familie De Wet, naast wijnen van het vooraanstaande De Wetshof Estate, ook wijnen die gemaakt worden van druiven uit andere gebieden in en rondom de Kaap. Zo ook deze wijn gemaakt van de Pinot Noir, afkomstig uit het herkomstgebied Robertson. Het klimaat in dit gebied kenmerkt zich door koude winters en zonnige, droge zomers. In die zomers is er vaak een verkoelende bries van zee. Het gebied heeft een gemiddelde neerslaghoeveelheid van 350 tot 400 mm.
De Pinot Noir van Danie De Wet heeft 14 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.

Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox. Dus klik hier en meld je aan!!!

Ik heb deze wijn uit een winkel van de supermarktketen PLUS vandaan gehaald. De verkoopprijs is € 6,99.
Eerder heb ik een Chardonnay (Unwooded, Matured on the Lees) uit dezelfde prijsklasse geproefd. Wilt u die recensie lezen, klik HIER.

Ik ga eens beoordelen hoe deze Pinot Noir het er vanaf brengt…

Danie De Wet Pinot Noir

Danie De Wet Pinot Noir 2017

Een heldere, licht robijnrode kleur. Gemiddelde kleurintensiteit voor rode wijn. In de rand loopt het bleekrood uit.
Een neus die vrij expressief en geurig overkomt. Fruit van zwarte kersen. Wat aards, tabak en een lichte geur die doet denken aan een asbak. Kruidig, munt. Plezierige, aromatische en open neus.
Zacht, romig en kruidig in de mond. Redelijk vol met milde tannines. Smaken van specerijen en kruiden zoals kurkuma, kaneel en basilicum. Wat zoute drop, teer en ontbijtkoek. Iets exotisch. Een fijn restzoetje maakt het af. De afdronk laat je nog lang nagenieten.

Deze Pinot Noir van Danie De Wet heeft een kruidig karakter, zowel in de neus en smaak. Een levendige wijn, commercieel én goed gemaakt. Een wijn die velen onder ons zal aanspreken.

Score voor de Danie De Wet Pinot Noir: 14 punten.

Danie De Wet Pinot Noir

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #pinotnoir #robertson #daniedewet