Danie De Wet Chardonnay Unwooded 2018, W.O. Robertson, Zuid-Afrika

Danie de Wet Chardonnay
Uit het schap van de supermarkt komt deze vriendelijke Zuid-Afrikaanse Chardonnay, van Danie De Wet.

Danie De Wet is eigenaar en keldermeester bij De Wetshof Estate, gelegen in de Robertson vallei. Het huis heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van Chardonnay wijnen in Zuid-Afrika. De voorvaderen van De Wet kwamen in 1694 in de Kaap aan en de familie is sindsdien betrokken bij de wijnindustrie.

Het klimaat in Robertson is zeer warm en droog. De Indische Oceaan zorgt ervoor dat er ’s nachts een koele bries vanuit het zuidoosten over de wijngaarden waait.
Robertson staat bekend om zijn witte kwaliteitswijnen van de Chardonnay en daarnaast bijzondere rode wijnen (Shiraz) en versterkte wijnen.

Deze wijn is verkrijgbaar bij supermarktketen PLUS. Een fles van Danie De Wet Chardonnay Unwooded Matured on the Lees wisselt van eigenaar voor € 6,99. Maarrrr, hou de aanbiedingen in de gaten, want daar is deze wijn ook wel eens tussen te vinden.

Danie de Wet Chardonnay

Danie De Wet Chardonnay “Unwooded Matured on the Lees” 2018

Een heldere, licht bleekgele kleur met een duidelijke groene schakering erin. Intensiteit van de kleur 1,5 uit 5.
De neus is wat vluchtig maar wel fruitig: gele appel, peer en wat tropisch fruit (banaan). Een wat zoete geur die doet denken aan perendrups.
Licht tintelend op de tong in de eerste aanzet. Sprankelend en fris. Citrusfruit (limoen), perzik en peer. Wat zuivel. Een aangenaam honingachtig zoetje, gedoseerd en niet overheersend. Het frisse karakter blijft overeind. Redelijk zachte zuren. Het heeft ook wel wat body. Jong, sappig en fruitig van smaak.

Een soepele, ongecompliceerde en frisse Chardonnay. Geen boterige stijl. Een echte allemansvriend, gewoon lekker van genieten!

Score: 12,8 punten.

Bewaarpotentieel: Nu drinken tot 2020.
Danie de Wet Chardonnay
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #robertson #chardonnay #daniedewet