Dal Cero Pinot Grigio Ramato 2017, Veneto, Italië

Dal Cero Pinot Grigio Ramato 2017, Veneto, ItaliëIn 1934 begon de familie Dal Cero met hun wijnavontuur. Toen nog met een schamele 3 hectare, maar dat werd snel anders.

Die 3 hectare liggen op de hellingen van het Lessini gebergte en na het overlijden van vader Augusto, hebben de zonen Giuseppe en Dario de scepter overgenomen en het wijngoed uitgebreid tot 15 hectare waarvan een deel uit vulkaangrond bestaat.

Selectie en aandacht is het handelsmerk van deze familie en zij streven naar het allerbeste op wijngebied.

Een mono-cépage van alleen de Pinot Grigiodruif en met een alcoholpercentage van 13% gaan we de wijn proeven.

Verkrijgbaar bij Gastrovino.nl voor de prijs van € 9,95 (KLIK HIER).

Laat de wijn spreken!

Dal Cero Pinot Grigio Ramato 2017

De kleur van deze Dal Cero Pinot Grigio Ramato 2017 is vol zalmroze over de tong en overgaand in licht geel in de punt van de tong. Mooie zalmroze fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus rood fruit (aardbei) en wat buxus. Heerlijk fruitig met wat bloemen. Zacht en vriendelijk. Neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong heeft Dal Cero Pinot Grigio Ramato 2017 heerlijk verfrissend met rood fruit (framboos en aardbei), maar ook wat rode appel. Ook wat mandarijn. Dat gecombineerd met zuren die wel iets aanwezig zijn, maken de wijn heerlijk fris en fruitig. Redelijk op de mid-palate, diepte en breedte. Smakelijke en sappige goede afdronk. (6,1)
Echte een frisse fruitige rosé, zoals een rosé zou moeten zijn. Een dorstlesser door de wat hogere zuurgraad, die voor iedereen individueel bepalend kan zijn, maar mijzelf wel aanspreekt. (2,2)

Dal Cero Pinot Grigio Ramato 2017 is een heerlijke roséwijn die, gelet op het wat hogere zuurgehalte, misschien niet voor iedereen is, maar mij zeker aanspreekt. Ook de neus laat zich zien (en ruiken!). Nu direct te drinken en ik zou dit soort wijnen toch niet voor de opslag doen. 14,3 punten voor deze frisse roséwijn!

#wijn #proefrecensie #gastrovino #pinotgrigio #rosé #Veneto #Italië #wine #tastingnote