Cru La Maqueline 2016, AC Bordeaux, Frankrijk

Cru La Maqueline
De rode Bordeaux Cru La Maqueline is ook een telg uit de stal van de familie Castel.

Castel heeft Cru La Maqueline in 2006 aangekocht. De wijngaarden hebben een totale oppervlakte van 30 hectare. Er worden de volgende druivenrassen verbouwd: Merlot (93 procent), Petit Verdot (4 procent) en Cabernet Sauvignon (3 procent).

Deze Bordeaux is te vinden in de schappen van supermarktketen JUMBO. Voor een enkele fles betaalt u € 7,99.
Echter, Cru La Maqueline is op dit moment verkrijgbaar in een seizoensaanbieding bij JUMBO. U kunt dan 3 flessen voor slechts 15 euro bemachtigen! Let op: de aanbieding loopt nog tot 1 januari.

Cru La Maqueline

Cru La Maqueline 2016

Een diepe en donkerrode kleur. Intensiteit van een dikke 4 uit 5 voor rode wijn. Vol tot in de rand, waar het iets purper uitloopt.
De neus is een tikkie gesloten en heeft wat lucht nodig. Jammig op de stille spiegel. Na wat walsen komen de geuren van zwarte bessen en bramen tevoorschijn. Rokerig, lucifer, vanille en wat aards ook. Zuiver.
Een wat dik stroperig en zanderig mondgevoel bij de eerste aanzet. Vol en jong met mooie, stevige tannines. Zoet rijp fruit van bramen en bessen. Fraai geïntegreerde zuren. Zoethout, iets laurier en zwarte peper. Cacao en bittere chocolade. Krachtig, wat gestoofd en licht uitdrogend. Een rond en samengesmolten smaakpalet; er is balans. Warm en kruidig in de afdronk.

Cru de Maqueline is een uitstekende en betaalbare Bordeaux waar je goed het rijpe fruit in terug proeft. Dit is een jonge wijn en dat ruik en proef je, het is in dit geval aan te raden om de wijn een uur van tevoren in een karaf over te gieten. Dat maakt de wijn los en daar wordt deze wijn én u blij van!
Een zilveren medaille is hier op zijn plaats, gelet op de uitstekende verhouding tussen de prijs (€ 7,99) en de kwaliteit van deze wijn.

Score: 15,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2025.
Cru La Maqueline
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #jumbo #bordeaux