Crios Malbec 2016, Mendoza, Argentinië

Crios Malbec 2016, Mendoza, Argentinië“Don’t cri(os) for me Argentina….The truth is I never left you…”

Een wereldberoemd lied uit vervlogen tijden dat ging over Evita Péron van Argentinië.

Crios Malbec 2016 komt uit de wijnstal van Susana Balbo en zij wordt de Evita Péron van de Argentijnse wijnwereld genoemd. Vandaar die connectie….

In 1999 startte zij haar eigen wijndomein Dominio del Plato in het hart van de Lujan de Cuyo in Mendoza. Het wijnhuis ligt adembenemend tegen de achtergrond van het Andesgebergte. In 2016 werd de naam aangepast naar Susana Balbo Wines.

Een serie van drie wijnen waarvan deze Malbec nummer twee is in rij. De eerste is een witte deugniet geweest, Crios Torrontés 2017 en die kwam er niet onverdienstelijk uit. Een vrolijke wijn en als u daar wat meer over wilt komen te weten dan kan u HIER even kijken.

Gastrovino.nl is de importeur van deze reeks, maar neem eens een kijkje op hun website, want daar hebben ze de serie uitgebreid met nog meer wijnen van Susana Balbo.

Voor een prijsje van € 10,95 gaat het eigendomsrecht over en kan u zelf uw grote wijnglas vullen met deze Crios Malbec 2016 met een alcoholpercentage van 13%

Laat de wijn spreken….

Crios Malbec 2016

De kleur van deze Crios Malbec 2016 is zeer diep donker purperrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleurtje. (3,0)
In de neus donker rood fruit zoals zwarte bramen een zwarte kersen. Rijk. Wat vochtig bosgrond en gebladerte. Wat specerijen. Neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong komt het donker rode fruit van de rijpe zwarte bramen en kersen soepel en rond over. Crios Malbec 2016 laat ook wat laurier zien en pruimen. Matig op de mid-palate, diepte en breedte. Redelijk fruitige afdronk met een heel licht bittertje. (5,0)
“Be Brave” staat op het achter etiket van deze Crios Malbec 2016, maar zo ‘Brave’ hoef je niet te zijn hoor om deze wijn te proeven. Soepel, rond en genoeg fruit zal veel mensen aanspreken. Heel complex is het niet, maar zeker smakelijk.

Crios Malbec 2016 is een wijn waar je nooit boos op kan worden. Een allemansvriend, waarbij wel gezegd moet worden dat het geen slurpwijn is. Nee, een wijn met genoeg smaak en fruit en soepel en rond gemaakt en wie wilt dit nu niet? Nu gewoon te drinken en deze Crios Malbec 2016 gaat naar huis met een puntentotaal van 13,4 punten.