Crios Cabernet Sauvignon 2016, Mendoza, Argentinië

Crios Cabernet Sauvignon 2016, Mendoza, ArgentiniëCrios Cabernet Sauvignon 2016 is nummer drie uit de serie Crioswijnen van Susana Balbo.

Crios Torrontés 2017 mocht de spits afbijten (KLIK HIER voor de proefrecensie) en ontpopte zich als een vrolijke witte fruitige wijn; de nummer twee was de Crios Malbec 2016 (KLIK HIER voor de proefrecensie) en deze Malbec bleek een allemansvriendje te zijn. Probeer daar maar eens boos op te worden….

Don’t cry for me….

Nu is het de beurt aan de Cabernet Sauvignon, de Koning van de druivenrassen.

Allen zijn te koop bij Gastrovino.nl en allen hebben de prijs van € 10,95.

Maar neem zeker even een kijkje op hun website, want naast deze drie wijnen verkopen zij nog meer van de Evita Péron van de wijnwereld, zoals Susana Balbo in Argentinië genoemd wordt!

Het grote wijnglas komt de kast uit en laat zich vullen met deze Crios Cabernet Sauvignon 2016 dat overigens een alcoholpercentage heeft van 13%.

Laat de wijn spreken….

Crios Cabernet Sauvignon 2016

De kleur va deze Crios Cabernet Sauvignon 2016 is vol donkerrood over de gehele tong en tot redelijk diep in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie volle kleur. (2,9)
In de neus laat Crios Cabernet Sauvignon 2016 rond zwarte bessen fruit met wat leren en pruim zien. Best vol. Neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong heerlijk rond en soepel. Zwarte bessen en rode bessen fruit. Een wijn met smaak. Ook hier wat leer en pruimen. Licht plakkerig en lichtjes droog. Ook wat chocolade (donker). Redelijk goed op de mid-palate, diepte en breedte. Goede smakelijke afdronk. (5,6)
Crios Cabernet Sauvignon 2016 is een lekkere Cabernet Sauvignon die veel volgers gaat krijgen. Gewoon goed gemaakt voor een breed publiek. Doen dus. (2,1)

Crios Cabernet Sauvignon 2016 scoort prima en is breed inzetbaar. Prima bij elke feestje te schenken, want iedereen zal dit met een glimlach op de snoet drinken. Of dat nu de altijd kritische oom is of het nichtje die net een wijncursus heeft gedaan.. Nu gewoon te drinken en houdbaar tot 2021 en een totaalscore van 14,0 punten.