Coyam 2020 van Emiliana Vineyards, vol en verleidelijk rood

Weer een nieuwe jaargang van Coyam staat voor mij op de proeftafel! De verwachtingen zijn natuurlijk hoog gespannen…

Ik had het een paar maanden geleden, in mijn recensie van de Coyam 2019 al aangekondigd: zodra er weer een nieuwe oogst Coyam in de fles zit, wil ik deze graag proeven. En dat ga ik dan ook doen. Ik ben altijd benieuwd of ze bij het Chileense wijnbedrijf Emiliana Vineyards het hoge niveau weten vast te houden.

De Coyam 2020 is samengesteld uit een blend van 9 druivenrassen! De basis bestaat uit Syrah (38 procent) en Carmenere (37 procent). Vervolgens zijn hieraan toegevoegd Cabernet Sauvignon (8 procent), Carignan (5 procent), Malbec (1 procent), Garnacha (4 procent), Tempranillo (1 procent), Mourvèdre (4 procent) en Petit Verdot (2 procent). Toch weer net even iets andere percentages dan de voorgaande jaargang. Iedere keer weten ze bij Emiliana een uitgebalanceerde wijn te produceren.

Deze prachtige wijn ligt gebotteld en voorzien van een kurk, in de schappen van supermarktketen AH, in de XL-winkels. Natuurlijk is de wijn ook online te bestellen. Een fles wisselt van eigenaar voor € 16,99.

Coyam 2020 van Emiliana Vineyards

In het glas geconcentreerd donkerrood. De kleurintensiteit waardeer ik op een ruime 4 uit 5. In de rand purperrood.
Een heerlijke open neus met aardse geuren, iets teer en rokerig. Fruitaroma’s van rijpe zwarte kersen en donkere pruimen. Wat vanille en confituur.
Rond en sappig in de mond. Iets drogend. Redelijk tanninerijk. Zoethout, salmiak, zoute drop, zwarte peper en praline. De frisse zuren wat op de achtergrond. Rijp donkerrood fruit van kersen, bosbessen en moerbei. Geconcentreerd en robuust sap.

Een volle, verleidelijke Coyam. Ze weten weer een uitgebalanceerde wijn te maken. Ik blijf het ook echt een “geniet” wijn vinden! Een wijn om eens goed voor te gaan zitten. En weer een medaille vanwege de mooie prijs/kwaliteit verhouding.

Score voor de Coyam 2020 van Emiliana Vineyards: 16,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *