Een wijn uit een magnum, dat drinken we niet vaak. Ditmaal zit er een Rioja Reserva in de indrukwekkend grote fles.
De wijn is gemaakt uit 100 procent Tempranillo druiven, afkomstig van de Cenicero-wijngaarden uit Rioja Alta. Het druivensap heeft een fermentatie ondergaan van 25 dagen in kleine roestvrijstalen tanks. Daarna rijping gedurende 16 maanden in nieuw Amerikaans eiken vaten van 225 liter. Tot slot een flesrijping van drie jaren. En dan, de markt op!
En dan kom je terecht bij DGS wijn, de importeur en vertegenwoordiger van een groot aantal toonaangevende wijnhuizen en marktleider in zowel supermarkt-, speciaalzaak-, als foodservicekanaal. Coto de Imaz is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak.
Feestelijk gezicht zo’n magnum, maar nu gaat de kurk eruit!
Coto de Imaz 2008 Rioja Reserva
Een diepe en donkerrode kleur. Redelijk vol en iets bleekrood in de rand (2,6).
Wat aards in de neus, zwarte bessen en kersen. Zwoel (3,2).
Zacht en rond van smaak. Milde tannines. Vanille, sappige bessen en kersen. Iets warm en alcoholisch (6,2).
Soepele en rijpe Rioja. Een goed glas (2,1).
Totaal 14,1 punten. Drinken nu tot 2017.