Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015, AC Coteaux du Vendõmois, Loire, Frankrijk

Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015, AC Coteaux du Vendõmois, Loire, Frankrijk

Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015 is een roséwijn; het is maar dat u het weet.

Een roséwijn uit het assortiment van de PLUS supermarkten. PLUS supermarkten werken keihard aan hun concept voor wat betreft het assortiment wijn. Zij zijn niet voor niets de WIJNSUPERMARKT VAN HET JAAR! Klikt u maar eens HIER als u daar wat meer over te weten wilt komen.

Deze Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015 komt uit het Loirewijngebied. Een als ik Loire zeg dan zegt u direct: Chenin Blanc en Cabernet Franc!

Juist! Ik merk wel dat u vaker onze artikelen volgt en leest, want voor dit soort weetjes zit u erg goed bij www.wijngekken.nl.

Aardbeitjes en rode bosbesjes

Maar dit is geen witte of rode wijn; het is een roséwijn. Hoe zit dat dan? Van de witte Chenin Blanc kan je nu eenmaal geen rosé maken (natuurlijk wel van de Cabernet Franc, maar dat hier daargelaten…).

Nee, deze wijn is gemaakt van een zusterje van de Chenin Blanc te weten: Chenin Noir! De ‘zwarte’ Chenin, maar, om het nog even wat moeilijker te maken… we noemen het de Pineau d’ Aunis… Ja, juist…!

Alle gekheid op een stokje… Even serieus nu…! Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015 is te koop bij de PLUS supermarkten en wel voor de vriendelijke prijs van € 5,99. De wijn zelf heeft een alcoholpercentage van 13%

Aan de slag!

Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015

De kleur is roze/oranje over de tong van de kleur en wat waterig in de rand. Mooi fonkelend, helder en zuiver. (2,7)
In de neus aardbei en lichte rode besjes. Ook wat roosvicee, fris en fruitig. Neus komt matig los. (2,8)
Op de tong komen ook de fruittonen boven die in de neus al naar voren kwamen: aardbei, kleine rode bosbesjes en roosvicee. Fris en een matige zuurgraad, waardoor de wijn aangenaam en plezierig overkomt. Niet al te complex of zwaar, maar wel met smaak. Matig op de mid-palate en een redelijke afdronk. (5,5)
Een plezierige en vriendelijke rosé die even wat anders is dan de ‘andere’ klassieke rosés. Zal het prima doen bij lichte salades. (2,0)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 13,0 punten {76PP} *½*

Coteaux Vendômois Lieu-dit Cocagne 2015 is dus een vriendelijke en plezierige roséwijn die net even anders is dan anders.