Côtê Rôtie 2015 van E. Guigal; complex Rhone.

Côtê Rôtie 2015 van E. Guigal; complex Rhone.

Côtê Rôtie 2015 (E. Guigal) is een Noord Rhone wijn van een hele bekende wijnproducent. Verwachtingsvol gaan we de fles ontdoen van haar kruk en laten we het feest beginnen…

Guigal heeft wijngaarden op de beste plekken in Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage… 

Hier een anekdote over de Côte Rôtie :

Deze illustere wijngaard werd 24 eeuwen geleden door de Romeinen op hellingen aangeplant en bestaat uit de Côte Brune, stroomopwaarts van de Reynard, en de Côte Blonde, die stroomafwaarts ligt. Bijna uitsluitend beplant met Syrah, produceert de Côte Brune een krachtige, intense wijn. Dankzij een vleugje Viognier dat de Syrah complimenteert, is de Côte Blonde subtieler. Er is een charmante legende verbonden aan deze appellatie en het Château d’Ampuis: “de vader van deze plaats had twee dochters, de ene met haar zo donker als de nacht en de andere blond als een tarweveld. Toen ze trouwden, schonk hij elk twee van zijn beste hellingen. Zo hebben we de Côte Brune en de Côte Blonde geërfd”


Lees verder na de advertentie exaro

Als u alles te weten wilt komen van deze topproducent dan klikt u verder op… GUIGAL

Deze Rhonewijn heb ik gekocht bij de Albert Heijn. Tijdens een scherpe uitverkoop heb ik deze wijn op de kop getikt met een flinke korting. Moet u ook doen! De restantenbak altijd in de gaten houden! Zo kostte de wijn € 52 en ik heb er maar € 22 voor betaald! Goede koop, al zeg ik het zelf!

Laat de wijn spreken!

Côtê Rôtie 2015 (E. Guigal)

De kleur van deze Côtê Rôtie 2015 (E. Guigal) ziet er prima uit. Vol donkerrood over de gehele tong met een lichte ontwikkeling in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Best een donkere kleur voor een Cotê Rotie. (2,9)
De neus is zeer intens rood fruit omgeven met mint en hout. Mooie neus. Bessen en kersenfruit in overvloed. Chocolade. Vol en breed. Neus komt goed en breed over. (4,6)
Op de tong is Côtê Rôtie 2015 (E. Guigal) nog wat aan de droge kant en ook wat aan de ruwe kant. De tannine laat zeker nog van zich horen. Ook hier is er enorm veel fruit waar te nemen. Bramen, kersen en bessen fruit zowel rood als donkerrood. Smakelijk en omgeven van hout/tabak. Wat droppig. Mooi rond. Zuren zijn wel aanwezig. Op de mid palate is het prima en in de breedte en diepte is ook ook goed. De afdronk is fruit/droppig en breed genoeg. (7,4)

Côtê Rôtie 2015 (E. Guigal) is een mooie wijn die nog wat jong is. Heeft nog wel wat jaartjes te gaan, maar is nu al goed te drinken. Een flinke kleur en mooi rood (donker en rood) fruit in de neus en op de tong. Nog wel wat jong (wat ruw), maar het fruit en de houten omlijsting (genuanceerd) maken het een interessante en complexe wijn. (2,5)

Côtê Rôtie 2015 (E. Guigal) verdient van mij een totaal van 17,4 punten.

Drinken kan u het nu, maar beter is nog een jaar of 5 te wachten. 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *