Copa Sabia Brut Reserva, Cava, Spanje

Copa Sabia Brut Reserva
We gaan bruisend het jaar uit met deze Cava!

Cava staat voor mousserende wijn uit Spanje, vooral afkomstig uit Penedès, een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona.
Deze Cava is een blend van de druivenrassen Xarel-lo, Parellada en Macabeo. Deze drie rassen worden traditioneel veel gebruikt voor de productie van Cava.
De Copa Sabia Brut Reserva heeft een flesrijping van 15 maanden ondergaan, wat de minimum periode is om de benaming “reserva” te voeren.

Copa Sabia Brut Reserva is te vinden in de schappen van warenhuisketen HEMA .
De prijs van deze mousserende wijn is € 7,50 en dat is op zich (vind ik) niet veel geld voor een Cava, als deze tenminste van goede kwaliteit is.
Bestellen? Klik HIER. Of vandaag nog ophalen in een HEMA-filiaal!

Maarrr eerst even lezen hoe het staat met de kwaliteit van deze Cava….

Copa Sabia Brut Reserva

Copa Sabia Brut Reserva Cava

Een heldere kleur in de flute, waar je een rustige hoeveelheid belletjes ziet opstijgen. Bleekgeel van kleur met een groene schakering erin. Intensiteit van de kleur 2 uit 5 voor witte wijn.
De neus is wat vluchtig, maar breed en aangenaam. Verschillende geurtjes: een tikje gronderig, iets merengue, wat pepermunt en brooddeeg. Fruit van gele appel. Ook wat perendrups en fruitzuurtjes (rang).
In de mond strak droog met gele grapefruit bitters. Veel citrusfruit (limoen, citroen) en appel. Vrij hoog in de zuren. Een kalme, fijne mousse. Deze cava bezit wel wat body en stevigheid; het is zeker niet dun. Redelijk fris en ongecompliceerd van smaak.

Een droge, frisse, bijna knisperende Cava met een goede prijs/kwaliteit verhouding. En die laatste constatering is wel vaker het geval met de wijnen van de HEMA. Ik zou zeggen, haal of bestel nog even een paar flesjes voor vanavond of voor een ander tijdstip!

Score: 13 punten.

Copa Sabia Brut Reserva
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #cava #penedes