Conquête 2015, AC Saint-Véran, Frankrijk

Conquête 2015, AC Saint-Véran, Frankrijk

Conquête 2015 is een witte Bourgognewijn, natuurlijk gemaakt van de Chardonnaydruif.

Bourgognewijnen zijn eigenlijk nooit goedkoop en mocht je een witte of rode Bourgognewijn vinden voor een belachelijk lage prijs dan is het vaak een wijn van niks.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

Op de website van Gastrovino.nl (de leverancier van deze witte Bourgognewijn) lees ik o.a. dit over het wijnbedrijf van Richard Luzy en Francois Macarez:

In 2015 zijn zij het domein Luzy-Macarez gestart en zij exploiteren zo’n 3,5 ha aan wijngaarden . Omdat zij een tekort hebben aan eigen druiven, kopen zij bevriende druiventelers bereid gevonden om hun tekorten aan te vullen. Daarbij staat de kwaliteit hoog in het vaandel.

De wijngaarden van Saint-Véran ligen ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad Mâcon en deze kalkhoudende wijngaarden hebben vrijwel dezelfde kwaliteiten als die van de Pouilly Fuissé.

Dat dit niet goedkoop is dat heb ik al gezegd en dus is dit niet voor de supermarktwijnliefhebber, maar toch… De vraag is altijd: “Is de wijn de prijs waard..?!”

Bij Gastrovino.nl te koop voor een prijs van € 22,50 (HIER VERKRIJGBAAR).

De wijn heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Conquête 2015

Conquête 2015 heeft een lichtgeel tot geel/licht geelgouden kleur over de tong. Mooi fonkelend, kraakhelder en loepzuiver. Leuke kleur. (2,8)
In de neus is Conquête 2015 fris en zuiver en heeft exotisch fruit met wat boteraspecten. Zit diepgang in de neus van Conquête 2015. Ook complex en vormt een mooi geheel. Zeer smakelijk en de neus komt redelijk los. (4,1)
Op de tong van deze Conquête 2015 valt direct op dat we hier te maken hebben met een mooie complexe, kwaliteitswijn. Mooi exotisch- en witfruit en ook wat citroen. Conquête 2015 is ook wat vettig en mollig. Goed rond en ook wat houtopvoeding te bespeuren en is smaakvullend. Het fruit van Conquête 2015 en de zachte zuren vormen een mooi rond en vol geheel. Complexe wijn. Mooi zalvend en smakelijk. Conquête 2015 is goed op de mid-palate en in de breedte en heeft een goede tot brede afdronk dat een licht bittertje laat zien op basis van noten. (7,3)
Ik weet dat Saint-Véran wijnen van hogere kwaliteit kunnen zijn en deze Conquête 2015 is er dus één van. Aan alles zie, ruik en proef je één ding: kwaliteit! Conquête 2015 kan prima als aperitief, maar zeker als spijswijn zal deze witte Saint-Véran u bekoren. Erg mooi! (2,5)

Opdronk : nu – 2023
Totaal : 16,7 punten {89PP} ***½*

Met de kwaliteit zit het echt snor. Wilt u een mooie witte Bourgognewijn…denk dan eens over deze mooie Saint-Véran na….