Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014, DO Valle de Casablanca, Chili

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014, DO Valle de Casablanca, Chili

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 heeft eigenlijk een nog wat langere naam, want ook Block no 10 en Loma Roja dient er aan toegevoegd te worden.

Een lange naam voor een mooie wijn, want dat kan je wel zeggen van deze witte Chileen.

Cono Sur heeft een grote naam en is ook een heel groot wijnhuis in Chili. U moet weten dat er ongelooflijk mooie wijnen uit Chili komen. Een ideaal wijnland : warm met voldoende zeewinden en koele nachten. Verschillende druivenrassen vinden dat prettig en ook deze Sauvignon Blanc druif.

Chili behoort tot de top wijnlanden

Nu ben je er niet alleen met een mooi klimaat; je moet ook verstand hebben van wijn maken en serieus te werk gaan met de producten.

Ook in Chili heb je vele hectaren aan wijngebieden die voor de massa consumptie aangelegd zijn, maar niet bij Cono Sur. Nee, de meerdere wijnen die wij van dit wijnhuis hebben mogen proeven laten stuk voor stuk zien dat het een serieuze zaak is bij hen. Zij scoorden al meerdere wijngekkenmedailles en die krijg je niet zomaar!

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 heeft een alcoholpercentage van 13% en is misschien nog te koop bij de MITRA slijterijen (want er gaan geruchten dat zij het wijnhuis Cono Sur opzij schuiven…, dus je moet snel zijn!).

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014

De kleur van deze Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 is bleekgeel/witgoud over de tong. Mooi sprankelend fonkelend. Kraakhelder en loepzuiver.
In de neus is Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 zeer aromatisch en zeer verleidelijk. Vrouwelijk rond en mooi zacht. Iets hout. Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 heeft kruidig diep witfruit/licht buxus. Mooi en in evenwicht. Echt genieten! De neus van Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 komt goed los.
Op de tong vallen direct de fruitigheid en de zachte, doch wel aanwezige zuren op. Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 is kruidig en pittig; heeft witfruit/buxusfruit in zich en is ook wat heet van de witte peper. Rond en sappig. Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 is breed genoeg en is goed op de mid-palate. In de brede afdronk is deze Sauvignon Blanc wat pittig van de witte peper in combinatie met houttonen.
Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 is een mooi gemaakte Sauvignon Blanc. Niet een traditionele Sauvignon Blanc, maar echt een andere Sauvignon Blanc uit een mooi wijngebied. Echt niet te vergelijken met bijv. een Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland! Deze Sauvignon Blanc 2014 is een mooie wijn, maar hou er rekening mee : aanwezige zuren.

Deze witte Chileen dient u vrij jong te drinken en eigenlijk wel tot en met 2018. Ik geef Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 in totaal 16,3 punten {87PP} en ***½* en daarnaast krijgt zij voor de prijs/kwaliteitverhouding een hele mooie BRONZEN medaille!

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc 2014 is mooi spul en o, o, o, wat komen daar toch mooie wijnen vandaan (Chili).