Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2012, DO Valle del Bio – Bio, Chili

Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2012

Sommige wijnen hebben de andere wijnproevers van Wijngekken.nl al eens op hun proeftafel gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat het daarmee klaar is!

Wijnen ontwikkelen zich; vooral wijnen met potentieel.

Deze Riesling uit Chili is al eens door Wijngek Ed geproefd (LEES HIER ZIJN BEVINDINGEN) en hij beoordeelde deze wijn met een volle 17,7 punten en een GOUDEN medaille!

Als u wat meer achtergrondinformatie wilt hebben over deze wijn dan verwijs ik u gemakshalve even naar de proefrecensie van Ed.

We zijn nu 2½ jaar verder en we gaan kijken hoe de wijn zich ontwikkeld heeft….

Waarschijnlijk nog te koop bij de MITRA (of koop anders een ander wijnjaar; dit soort wijnen zijn meestal wel stabiel in kwaliteit)

Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2012

Een lekkere volgele/geelgouden kleur over de tong. Loepzuiver en helder. Mooi fonkelend. Mooie kleur. (2,8)
In de neus duidelijk petrol, citrus, peer, etc… Complex met mineraliteit. Goede neus. (4,5)
Op de tong heeft deze Riesling flink wat smaal en smaakfacetten. De complexiteit is groot. Naast de petrol, ook een mengelmoes van diverse mooie fruittonen, zoals citrus, peer, ananas, abrikoos, wilde perzik, etc. Echt complex! Mineraliteit genoeg en voldoende zachte citroenige zuren. Goed op de mid-palate en een brede ook wat kruidige zachte afdronk. Geraffineerd. (7,8)
Dit is echt een mooie Riesling. Je proeft de strijd die de wijnstok heeft moeten voeren met het straffe koele klimaat van Chili. Wat komen daar toch mooie wijnen vandaan! Complex, groots, maar ook gewoon GOEDKOOP! Kopen dus! (2,7)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 17,8 punten {92PP} ****
GoudenMedailleklein
Medaille prijs/kwaliteit:

Is en blijft TOP!!!!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!